zarządca napisał, że zalegają 3 m-ce.... - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 mar 2021, 8:46

dostałam od zarządcy pismo, że osoby zalegają 3 m- ce z opłatami
czy zarządca nie spóźnił się o miesiąc z informowaniem mnie???
czy należy zwrócić się do zarządcy aby oddali nam pieniądze za 1 miesiąc bo za późno nas poinformowali???
proszę o pomoc co robicie w takiej sytuacji???
Cytrynka
Stażysta
Od: 05 gru 2018, 10:50
Zajmuję się: DM/KDR/ZP

Napisano: 09 mar 2021, 12:50

Art. 8. [Wypłata dodatku mieszkaniowego]
4. Pobierający należności za lokale mieszkalne ma obowiązek niezwłocznego zawiadomienia organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, o których mowa w art. 7 ust. 11, obejmujących pełne 2 miesiące. W razie niedopełnienia tego obowiązku pobierający zwraca organowi przyznającemu dodatek mieszkaniowy kwoty dodatków wypłacone za miesiące, w których występowały zaległości w tych opłatach. Pobierający jest obowiązany zwrócić organowi te kwoty w terminie kolejnych 2 miesięcy, jeżeli gospodarstwo domowe, któremu przyznano dodatek mieszkaniowy, nie uiści zaległych opłat w terminie miesiąca od powstania obowiązku zawiadomienia organu o powstaniu zaległości. Jeżeli ryczałt na zakup opału był wypłacany do rąk pobierającego, na którym spoczywa obowiązek powiadamiania organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości w opłatach, pobierający zwraca także nienależnie wypłacony ryczałt.

Moim zdaniem się spóźnił, więc piszemy pisemko do zarządcy o zwrot :)
szpila
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 13:35
Zajmuję się: DM,DE

Napisano: 09 mar 2021, 15:59

dziekuję , napisałam pozdrawiam
Cytrynka
Stażysta
Od: 05 gru 2018, 10:50
Zajmuję się: DM/KDR/ZP

Napisano: 10 mar 2021, 8:33

Hej
Ja mam sytuacje że właścicielem lokalu jest gmina, dostałam ostatamio pismo że zalegają wpłat za najem za 4 miesiące. Ja gminie wypłacam dodatek a tej kobietce ryczałt na zakup opału. Co w tej kwesti dalej mam zrobić???
jusia2001
Referent
Od: 17 maja 2017, 11:04
Zajmuję się: ŚW,DM,KDR,CZP,

Napisano: 11 mar 2021, 8:59

Miałam ostatnio podobny przypadek, również mieszkanie własnością gminy. U nas zarządcą takich mieszkań jest spółka miejska, w związku z tym wystąpiłam do nich z pismem o zwrot wypłaconego dodatku mieszkaniowego za okres, w którym powstały zaległości.
szpila
Stażysta
Od: 04 lut 2020, 13:35
Zajmuję się: DM,DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x