zas.pielęg. a miejsce zamieszkania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 cze 2015, 9:34

Wezwałem osoby które mają bezterminowo od kilku lat przyznane zasiłki pielęgnacyjne celem wyjaśnienia obecnego miejsca zamieszkania. Część nie udzieliła w wyznaczonym terminie wyjaśnień ponieważ okazuję się ze przebywa(pracuje) w innej części polski lub za granicą. Czy teraz zastosować art 32 ust. 1 i od razu uchylić prawo do zasiłku pielęgnacyjnego, czy art 28 ust 1 i ust 5 czyli wstrzymać i czekać na koniec okresu zasiłkowego do wygaśnięcia prawa do świadczeń ( czy zasiłek pielęgnacyjny ma coś wspólnego z okresem zasiłkowym?) czy wstrzymać wypłatę i czekać trzy miesiące zgodnie z art 28 ust 4?
zac21

Napisano: 16 cze 2015, 9:38

Zapewne wezwanua byly pod rygorem wstrzymania swiadczen wiec uchylic nie mozesz co najwyzej wstrzymac
masterm

Napisano: 16 cze 2015, 10:17

czyli wstrzymać wypłatę zasiłku pielęg. ( informacja, postanowienie, decyzja - co wybrać ?) i czekać na ewentualne wyjaśnienia, a jeżeli nie wznowię wypłat zasiłku pielęgnacyjnego do końca okresu zasiłkowego prawo to wygaśnie automatycznie zgodnie z art. 28 ust 5 ( i nie muszę zawiadamiać strony?) czy mam po tym okresie zrobić decyzję uchylającą?
zac21

Napisano: 16 cze 2015, 12:23

a jak z tym jest w waszych ośrodkach z takim wstrzymaniem? jakaś informacja -prośba.
zac21

Napisano: 16 cze 2015, 13:16

zac21 pisze:Wezwałem osoby które mają bezterminowo od kilku lat przyznane zasiłki pielęgnacyjne celem wyjaśnienia obecnego miejsca zamieszkania.
ale zrobiłaś to .. bo ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 13:41

bo kierownik dowiedział się że pewna osoba od kilku lat na stałe przebywa za granicą!
zac21

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x