zasiłek chorobowy utrata
zasiłek chorobowy utrata
Mam takie pytanko... Osoba pracowała do stycznia 2012 roku - z tego robię utratę dochodu, jest świadectwo pracy- ale dodatkowo mam PIT 11A z ZUS-u z którego wynika że pobierany był jeszcze zasiłek. Był to zasiłek chorobowy z tytułu trwającego zatrudnienia. Czy ten zasiłek tez nalezy utracić w związku z tym ze jest on powiązany z tą pracą ?
Re: zasiłek chorobowy utrata
a kiedy miał wypłacany ten zasiłek chorobowy? kiedy była ostatnia wypłata wynagrodzenia - w styczniu czy może dopiero w lutym za styczeń?? jeżeli była zachowana ciągłość w wypłatach to dochód z chorobowego traktujesz jako analogiczny, bo również powiązany z faktem zatrudnienia (tak jak i zasiłek dla bezrobotnych). Bez zatrudnienia nie miałby prawa do tych świadczeń.
Re: zasiłek chorobowy utrata
Kiedy były wypłaty hmm tego nie wiem ( jeszcze
). Tylko tak sie zastanawiam na jakiej podstawie miałabym utracić ten dochód bo jednak w katalogu utrat takiego nie ma...Jaka podstawa do tej ewentualnej utraty? Mam zaświadczenie ZUS z którego wynika dokładnie ze był to zasiłek chorobowy z tytułu trwającego zatrudnienia a w naszej ustawie jest mowa tylko o utracie zasiłku chorobowego przysługującego po utracie zatrudnienia....

Oprócz zasiłek chorobowy utrata - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Upoważnienie do wydawania decyzji dla opiekunów
ZR jedno dziecko
SZO zgon
art.5 ust. 3 ??? o co chodzi ??
upowaznienie zasiłek opiek
jak obliczacie wspolny podatek?
składki
zasiłek pielęgnacyjne
dokumenty ZDO
Upewnijcie mnie proszę
czy wyrównujemy szo takim ososbom co