zasiłek chorobowy utrata

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
M&M

zasiłek chorobowy utrata

Post autor: M&M »

Mam takie pytanko... Osoba pracowała do stycznia 2012 roku - z tego robię utratę dochodu, jest świadectwo pracy- ale dodatkowo mam PIT 11A z ZUS-u z którego wynika że pobierany był jeszcze zasiłek. Był to zasiłek chorobowy z tytułu trwającego zatrudnienia. Czy ten zasiłek tez nalezy utracić w związku z tym ze jest on powiązany z tą pracą ?
Milagross

Re: zasiłek chorobowy utrata

Post autor: Milagross »

a kiedy miał wypłacany ten zasiłek chorobowy? kiedy była ostatnia wypłata wynagrodzenia - w styczniu czy może dopiero w lutym za styczeń?? jeżeli była zachowana ciągłość w wypłatach to dochód z chorobowego traktujesz jako analogiczny, bo również powiązany z faktem zatrudnienia (tak jak i zasiłek dla bezrobotnych). Bez zatrudnienia nie miałby prawa do tych świadczeń.
M&M

Re: zasiłek chorobowy utrata

Post autor: M&M »

Kiedy były wypłaty hmm tego nie wiem ( jeszcze ;) ). Tylko tak sie zastanawiam na jakiej podstawie miałabym utracić ten dochód bo jednak w katalogu utrat takiego nie ma...Jaka podstawa do tej ewentualnej utraty? Mam zaświadczenie ZUS z którego wynika dokładnie ze był to zasiłek chorobowy z tytułu trwającego zatrudnienia a w naszej ustawie jest mowa tylko o utracie zasiłku chorobowego przysługującego po utracie zatrudnienia....
ODPOWIEDZ