Kobieta pobiera zasiłek dla bezrobotnych. Teraz składa o rodzicielski. Kwotę do wypłaty policzę. Mam zaświadczenie z SEPI o kwotach zasiłku. Odejmę jak zalecają podatek. To co wyjdzie odejmmę od 1000. To wiem. Ale.... Z SEPI mam tylko miesiąc, w którym była wypłata. Teraz lipiec się ukazał. To jest ostatni miesiąc gdzie widzę kwotę zasiłku. I co?
1. Wydać decyzję do końca na kwotę taką jaka wyszła w lipcu? A potem robić dec. zmieniające gdy kwota z PUP będzie inna?
Zauważam, że my teraz robimy wypłatę za sierpień a SEPI mamy kwoty tylko do lipca. W sierpniu wypłacę już w ciemno. Tyle co w lipcu. Bo skąd wezmę kwotę zasiłku dla bezrobotnych jak nie ma? Pisałam o zaświadczenie do PUP. Otrzymałam te same kwoty co w SEPI i też tylko do lipca. Dzwoniłam czy jest możliwość uzyskania kwot do przodu. NIE MA. Tylko mogą wystawić miesiąc, w którym była wypłata. To jakieś poplątanie z pomieszaniem jest. Jak robicie? Wydać decyzję do końca na kwotę taką jaka wyszła w lipcu? A potem robić dec. zmieniające gdy kwota z PUP będzie inna?
zasiłek dla bezrobotnych a rodzicielski. Coś mi tu nie pasuj
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Oprócz zasiłek dla bezrobotnych a rodzicielski. Coś mi tu nie pasuj - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
jak do diabła uzupełnić te wnioski na sam dodatek np dojazdu
co jeśli osoba ma 25 lat składkowych w krus?
zmiana stanu cywilnego czego musze sie domagać
SZO > ZUS i KRUS - 25 lat opłacania składek
ZR/500/FA alimenty a zabezpieczenie
złotówka za złotówkę o przejście na urlop wychowawczy
Pismo krus w spr. Św. Pielęgnacyjnego
Becikowe - koordynacja tak czy nie ?
jak obliczyć dochód do becikowego
Zasiłek rodzinny 2017/ 2018 Skarżysko
pomózcie bo już głupieje, podstawa prawna dla tych 3
Świadczenie pielęgnacyjne na siostrę
nowy skład rodziny i co z dochodem
umowa zlecenie, o prace i mniej niz 3 miesiące