zasiłek dla opiekunów - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 sie 2014, 13:13

jak Sko wydało decyzję przyznająca świadczenie pielęgnacyjne to powinni ono ja wygasić z mocy prawa - chodzi do 30.06.2013r.
Tak ?
marta6

Napisano: 06 sie 2014, 13:30

marta6 pisze:jak Sko wydało decyzję przyznająca świadczenie pielęgnacyjne to powinni ono ja wygasić z mocy prawa - chodzi do 30.06.2013r.
Tak ?
Decyzja wygasła z mocy prawa, nikt jej nie "powinien wygasić". Przepis, uznany zresztą następnie za niezgodny z konstytucji usuwał z obrotu wszystkie stare decyzje.
A w czym problem, bo pytanie w zasadzie spóźnione o rok?:)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 12:18

Kobieta złożyła na ciotkę ze strony męża o zasiłek dla opiekuna chce wyrównanie od lipca 2013r. i na bieżąca
w 2012r. Samorządowe KO przyznało jej na stałe.
Uważam, że się nie należy, dam odmowę ?
marta6

Napisano: 07 sie 2014, 14:25

My odmawialismy, czekamy co na to nasze SKO
Karoosia

Napisano: 07 sie 2014, 15:42

marta6 pisze:Kobieta złożyła na ciotkę ze strony męża o zasiłek dla opiekuna chce wyrównanie od lipca 2013r. i na bieżąca
w 2012r. Samorządowe KO przyznało jej na stałe.
Uważam, że się nie należy, dam odmowę ?
Skro uważasz że się nie należy, to jak najbardziej należy dać odmowę. Ja pewnie bym tak zrobił.
Na miejscu Kolegium jednak albo sam przyznałbym to świadczenie, albo przekazał do ponownego rozpatrzenia. Bo skoro powiedziało się A, to konsekwentnie należy powiedzieć i B. Skoro wygaszona decyzja przesądzała że osoba jest uprawniona do SP, to ciężko teraz dowodzić, że jednak było inaczej.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x