czy należy zmieniać/uchylać decyzje o świadczenie rodzicielskie od 1 czerwca 2024 w związku ze zmianą wysokości zasiłku dla bezrobotnych w przypadku tych którzy otrzymują świadczenie rodzicielskie i otrzymywali zasiłek?
No ale za czerwiec nie dostaną dopiero w lipcu wypłaty ?
no ale kwota zasiłku jest znana przecież "urzędowo" inna kwestia, że teraz to już nie powinno być takich SR bo chyba 80% już w tamtym roku było więcej niż 1000
No jest znana ale u mnie nie patrzymy na wypłaty za dany miesiąc tylko na wypłaty w danym miesiącu. Ciężko mi przyjąć, że zabiorę komuś ŚR bo może dostanie powyżej 1000 zł w przyszłym miesiącu za miesiąc czerwiec.
a masz jeszcze takie? u mnie już w tamtym roku leciały odmowy bo bezrobotnego mieli powyżej 1000 i chyba obecnie nie mamy żadnego "łączonego" SR
Robisz odmowę? Jaka podstawa?
Kiedyś czytałam, że ośrodki przyznają rodzicielskie i w sentencji pisza o tej różnicy co koniec końców wynosi 0,00 do wypłaty - ale nie odmowa. Głupie to mi się wydaje.
Mam teraz wniosek z zasiłkiem, czekam na zaśw z SEPI i tak się zastanawiam jak jej napisać tą odmowe...
pomożesz?