Zasiłek okresowy-dzielicie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 21 lut 2014, 10:04

my też nie dzieliłyśmy po kontroli mieliśmy nakazane zwrócić dlatego teraz wiemy że trzeba dzielić
~ala

Napisano: 21 lut 2014, 10:19

Należy dzielić, też dałam za cały miesiąc a później za 6 dni należało zwrócić.
~mmm

Napisano: 21 lut 2014, 10:21

Ala napisz jakich argumentów użyli nakazując wam dzielić okresówki.
~ja

Napisano: 21 lut 2014, 10:25

To jakieś chore. Bezrobocie, niepełnosprawność itd to nie są warunki uzależniające przyznanie zasiłku okresowego. To nie są takie warunki jak np.. aby przyznać zasił. stały musi mieć II gr. inwalidzką itd.. To są tylko powody dla których przyznajemy zasił. okres. Jak będziesz chciała przyznać okresówkę np. z tyt. bezradności w sprawach opiekuńczo-wychowawczych to jak przyznasz zasił. okres. od 15 bo w tym dniu złożyła wniosek, jak ustalisz termin początkowy tego.
~ola

Napisano: 21 lut 2014, 10:53

nie mówimy o bezradności tylko o przyznaniu zasiłku okresowego z powodu bezrobocia. Jak zarejestrował się 15 dnia miesiąca to wtedy dzielimy zasiłek. art. 106 ust 3 mówi o tym nie trzeba żadnych argumentów
~ala

Napisano: 21 lut 2014, 11:07

Ale chyba nie czytasz co ktoś pisze. Dałem przykład, aby pokazać że co innego jest warunek przyznania świadczenia a czym innym jest powód dla którego przyznajemy świadczenie.
~ja

Napisano: 21 lut 2014, 11:17

podałam wam informacje o konieczności dzielenia okresówki, żeby was ustrzec przed błędem jaki my popełniliśmy i wyłapali nam podczas kontroli, a wy zrobicie jak uważacie.
~ala

Napisano: 21 lut 2014, 12:34

Pierwsze słyszę, po kontroli i nic takiego nie mówili, a nigdy nie dzielimy. Co kontrola to inaczej
~ops-ik

Napisano: 21 lut 2014, 12:36

U nas w ośrodku też nie dzielimy ,a jesteśmy po kontroli.
~Iza

Napisano: 21 lut 2014, 13:12

Ala z jakiego jesteś województwa? Podejrzewam, że każde województwo rządzi się swoimi prawami.
~wwz

Strona 3 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x