Na podst. art. 7, art. 8, art. 17, art. 38, art. 102 ust. 1, art. 106 ustawy z dnia 12 marca 2004 r, o pomocy społ. /tekst jednolity Dz.U. z 2009 r. Dz. U. Nr 175, poz. 1362 ze zmianami/ oraz art. 104 k.p.a po rozpatrzeniu wniosku......
Witam.
W zalezności od przypadku dodajemy jeszcze art. 108 k.p.a. tj.
Decyzji nadano rygor natychmiastowej wykonalności, gdyż wykonanie decyzji przed upływem terminu wniesienia odwołania jest niezbędne ze względu na ważny interes strony
Ja jestem za wykreśleniem 2/3 tego co ma \"cenia\". Wystarczy art. 8, 38 i 106. A na te KPA, to nie wiem po co się wszyscy upierają. Przecież wyraźna podstawa do wydania decyzji jest w art. 106 ustawy o pomocy społecznej.
To wcale nie znaczy, że ci szkolący mają rację. Podstawa decyzji, jak każdy szkolący powinien wiedzieć, wynika z przepisów prawa materialnego, a nie z procedury.
A najlepsze jest na szkoleniach to, jak osoba szkoląca mówi, że jest pracownikiem ministerstwa X, ale głoszone przez nią na szkoleniu poglądy są tylko jej pogladami i absolutnie nie należy ich przypisywać ministerstwu. Albo jest etatowym członkiem SKO, ale to nie znaczy, że inni członkowie tak podchodzą do tego typu spraw.