zasiłek okresowy proszę o wyjasnienie
zasiłek okresowy proszę o wyjasnienie
Dzień dobry mam pytanie czy jesli złożyłam wniosek pod koniec sierpnia o zasiłek okresowy wywiad przeprowadzono 12.09 .14 to oczywiście po spełnieniu przesłanek powinnam go otrzymać za miesiąc sierpień i wrzesień ?
wiem ze wypłaty odbywają sie pod koniec miesiąca czyli września wiec jesli otrzymam go tylko miesiąc sierpien to nie zdązę złozyć wniosku we wrześniu jak to jest w innych opsach
z góry dziekuje za odpowiedz
wiem ze wypłaty odbywają sie pod koniec miesiąca czyli września wiec jesli otrzymam go tylko miesiąc sierpien to nie zdązę złozyć wniosku we wrześniu jak to jest w innych opsach
z góry dziekuje za odpowiedz
Re: zasiłek okresowy proszę o wyjasnienie
dodam że wychowuje samotnie małe dziecko jestem bezrobotna zarejestrowana w pup
złozyłam pózno wniosek gdyż za lipiec zasiłek okresowy otrzymałam dopiero w sierpniu
zawsze czekam 14 dni robocze na wywiad i 14 dni robocze na decyzje
złozyłam pózno wniosek gdyż za lipiec zasiłek okresowy otrzymałam dopiero w sierpniu
zawsze czekam 14 dni robocze na wywiad i 14 dni robocze na decyzje
Teoretycznie, to nie widzę przeszkody, aby taki zasiłek okresowy był wypłaconych za miesiąc, w którym złożono wniosek o taką pomoc finansową, szczególnie w przypadku, gdy jest to kontynuacją wcześniej wypłacanego zasiłku okresowego. Zazwyczaj jednak wypłatę zasiłku rozpoczyna się od miesiąca, w którym została wydana decyzjadecyzja administracyjna ... ciekawe jak to wygląda w innych o
środkach?

Do potrzebującej... z tego co napisałaś, wynika, że zasiłek okresowy za sierpień już Ci wypłacono.
za okres 01.07 do 31.07 br wyrażnie jest napisane w decyzji wypłata w sierpniu
jest pani bezrobotna i ma pani dostęp do internetu, więc polecam poczytać KPA 
jeżeli zgłoszenie było w sierpniu pomoc należy się za sierpień i za wrzesień. liczy się data zgłoszenia, a nie data wywiadu( która i tak została przekroczona, bo jest na to 14 dni oczywiście bez zbędnej zwłoki)

jeżeli zgłoszenie było w sierpniu pomoc należy się za sierpień i za wrzesień. liczy się data zgłoszenia, a nie data wywiadu( która i tak została przekroczona, bo jest na to 14 dni oczywiście bez zbędnej zwłoki)
tpomorskie pisze:jest pani bezrobotna i ma pani dostęp do internetu, więc polecam poczytać KPA
a co ma bezrobocie do posiadania internetu ? czy według ciebie ludzie bezrobotni nie powinni mieć dostepu do internetu ? przecież w ten sposób szukają pracy
oj ludzie ludzie ci wy wypisujecie
"bo jest na to 14 dni oczywiście bez zbędnej zwłoki" - 14 dni roboczych.
"jeżeli zgłoszenie było w sierpniu pomoc należy się za sierpień i za wrzesień. "
......................................................
Pomoc może być udzielona też na okres 1 miesiąca, czyli wniosek o pomoc w sierpniu to pomoc może być przyznana tylko na sierpień ale może być przyznawana też na dłużej.
Proszę zapytać czy jest już decyzja i wtedy będzie Pani wiedzieć czy składać wniosek.
......................................................
Pomoc może być udzielona też na okres 1 miesiąca, czyli wniosek o pomoc w sierpniu to pomoc może być przyznana tylko na sierpień ale może być przyznawana też na dłużej.
Proszę zapytać czy jest już decyzja i wtedy będzie Pani wiedzieć czy składać wniosek.
pomorskie
Skąd wiesz, że przekroczono termin na przeprowadzenie wywiadu?
Pisząca nie podała daty złożenia wniosku.
Jak zostało to wyliczone?
Skąd wiesz, że przekroczono termin na przeprowadzenie wywiadu?
Pisząca nie podała daty złożenia wniosku.
Jak zostało to wyliczone?
Oprócz zasiłek okresowy proszę o wyjasnienie - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Dochód z działalności Zasady Ogólne
praca mieszkańca DPS a odpłatność za pobyt
decyzja na ile dni przed wypłatą
asystent w 2015
usługi opiekuńcze
dożywianie koszty dowozu
dochód z działalności na zasadach ogólnych
ile w terenie
Zmiana rozporządzenia ws. ŚDS
do kuratorów społ
Świadczenie podzielne?
wspomnienie