Zasiłek p[ielegnacyjny-pilne-kobieta się odwoła !!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 lut 2014, 12:00

kobieta ma pełnoletnia córke która w sierpniu 2013 r. uzyskała umiarkowany stopień niepełnosprawnośći ale orzeczenie to ciagnie sie od dzieciństwa wiec przyznam ZP. Problem w tym ze ta kobieta dopiero teraz przychodzi z tym orzeczeniem zeby złozyc wniosek i chce wyrównanie od sierpnia.

Moje pytanie brzmi czy moge jej wypłacic za luty styczeń i grudzień czy tylko od lutego do daty wydania orzeczenia????Kobieta od mojej decyzji sie odwoła bo chce pieniądze od sierpnia, ale do tej pory nie miałam sytuacji że ktos przychodzi po pieniądze pół roku po wydaniu orzeczenia.
~Karolina

Napisano: 13 lut 2014, 12:11

od misiąca złożenia wniosku o zasiłęk pilęgnacyjny
~Ira

Napisano: 13 lut 2014, 12:20

skoro minęły 3 m-ce od wydania orzeczenia to mozna przyznać dopiero od m-ca złożenia wniosku o ZP
~Ewelina

Napisano: 13 lut 2014, 12:22

To dobrze myslalam :) ale swiadomośc odwołania do sko zawsze z lekka mnie mrozi :)
~Karolina

Napisano: 13 lut 2014, 12:44

Dlaczego?
~Iks

Napisano: 13 lut 2014, 13:30

art. 24 ust. 2a
~Karolina

Napisano: 13 lut 2014, 15:49

Ja nie pytam dlaczego się odwoła tylko o to ;)

\"ale swiadomośc odwołania do sko zawsze z lekka mnie mrozi :)\"

Dlaczego Cię to mrozi? Ja wiem, że klienci myślą, że SKO to taki bat na krnąbrnych urzędników, ale my przecież dobrze wiemy, że nie ;)
~Iks

Napisano: 15 lut 2014, 21:15

Nie ma czego si obawiać tylko czytać przepisy. Tak jak Karolina,,,art. 24ust.2a od msc złożenia wniosku. A to że chce to jej problem. Niech by przyszła w czas.
~Iwa

Napisano: 16 lut 2014, 19:52

Pamiętaj tylko,że przed wydaniem decyzji zapoznać z aktami sprawy na 10kpa
~Iwa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x