zasiłek pielęgnacyjny na dziecko

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Ulaula
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

zasiłek pielęgnacyjny na dziecko

Post autor: Ulaula »

Mam taką sytuację, że wniosek o zasiłek pielęgnacyjny złożył ojciec dziecka. Sytuacja jest trudna, matka tego dziecka zmarła, rodzice byli rozwiedzeni. Ojciec nie był pozbawiony władzy rodzicielskiej ale miejsce zamieszkania dziecka orzeczono przy matce. Ojciec mieszkał w innej miejscowości. Po śmierci matko dzieci zostały w domu dziadków (rodziców matki). Nie uregulowano w żaden sposób sytuacji dzieci. Czy mam prawo dociekać czy ten ojciec mieszka pod wskazanym we wniosku adresem - takim jak podawała matka? Czy mogę zlecić przeprowadzenie wywiadu, czy mam do tego prawo?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: zasiłek pielęgnacyjny na dziecko

Post autor: Tom. »

Przecież przy ZP jest istotne tylko czy jest przedstawicielem ustawowym. Skoro nie był pozbawiony władzy rodzicielskiej to jest.
Ulaula
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zasiłek pielęgnacyjny na dziecko

Post autor: Ulaula »

Dziękuję, za odpowiedź, mnie jednak zależy na ustaleniu czy ojciec mieszka na moim terenie, czy w związku z tym zasilek posłuży na zapokojenie potrzeb dziecka.
ODPOWIEDZ