Pani ma przyznany ZR od 01.11.2024 r. bez dodatku na kształcenie i rehabilitację na córkę które wygasło we wrześniu 2024 r. dziś doniosła zaświadczenie z powiatowego zespołu zaświadczenie potwierdzające złożenie orzeczenia we wrześniu 2024, od kiedy wypłacić dodatek, z wyrównaniem od września 2024 czy od dnia złożenia wniosku z zaświadczeniem czyli od lutego 2025 r.
a analogicznie zasiłek pielęgnacyjny skończył się jej córce we wrześniu 2024 r. teraz złożyła nowy wniosek z zaświadczeniem, wyrównujemy od października czy wypłacam od lutego 2025 r.
ZP wyrównujesz bo masz na to konkretny przepis....
jakbyś w tym ZR miał chociaż odmowę na kształcenie albo przyznanie tylko na listopad np. to też byś mógł zmienić wstecz... ale jak nie zawnioskowała pomimo ważnego orzeczenia to jej problem
ja mam pytanie do tego przypadku.
A jeśli osoba ta złożyłaby dwa wnioski w obecnym okresie na kształcenie to możemy wyrównać od X 2024? Czy można przyznać na podstawie art. 24 ust. 2a?
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”