zasiłek rodzinny po zakończeniu pracy w Niemczech
zasiłek rodzinny po zakończeniu pracy w Niemczech
Osoba pracowała w Niemczech i pobierała tam zasiłki rodzinne. W tym miesiącu przyjechali i złożyli wniosek o zasiłek rodzinny w GOPS. Jakie dokumenty powinni złożyć.
Re: zasiłek rodzinny po zakończeniu pracy w Niemczech
zaświadczenia Us za 2007 - jeżeli zerowe lub nie rozliczali się to oświadczenia pod odpowiedzialnością karną- i oświadczyć na tym druku tam gdzie dochód z gospodarstwa- są tam dochody z pracy za granicą. Umowę o pracę z Niemiec, jakieś potwierdzenie że już tam nie pracuje- chyba że umowa na czas określony. Na pewno zrobić utratą dochodu. Sprawdzic czy przypadkiem nie pobierają rodzinnego z Niemiec- to takie moje ograniczone zaufanie. (Ja dzwonie do ROPS. Jeżeli sie okazuje że coś nie bardzo- po rozmowie z Panią z Rops to wysyłam im akta- oficjalnym pismem) bo potem jest na nas że mają do zwrotu i więcej papierów i liczenia odsetek.
Re: zasiłek rodzinny po zakończeniu pracy w Niemczech
to jest co pierwsze przyszło mi do głowy ale na wszelik wypadek - weź potwierdzenie zameldowania, i resztę dokumentów jak bierzesz normalnie.
Oprócz zasiłek rodzinny po zakończeniu pracy w Niemczech - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
kto?
co podawać na dec żądania zwrotu?
czy przyznać bezikowezameldowanie w Polsce
jeżeli my nie możemy to kto wypłaci?
czy w każdym przypadku odsetki ?
opieka medyczna
prosze o podpowiedz
brak meldunku dzieckA
Czy facet, który ..
jak długo ...
KRUS nadpłata na ubezpieczenie
Kto w końcu płaci?