zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 lip 2014, 12:38

Witam! Mam pytanie czy mogę wydać dec. pozytywna osobie z naszego terenu dzialalnosci, ale ,, bezdomnej;; tylko ze wskazanym miejscem do korespondencji w innej gmnie, gdzie nie mieszka? osoba niepełnosprawna , bez dochodu
bedzia

Napisano: 17 lip 2014, 11:34

Za mało informacji. Gdzie ta osoba przebywa?? w schronisku, na działce czy na zielonej trawce?? zajrzyj do art. 101 ustawy o pomocy społecznej tak pisze jasno, że osobom bezdomnym pomocy udziela pomocy gmina z ostatniego miejsca zameldowania na pobyt stały. Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z jego gminą. No i podaj więcej informacji bo z tego co jest napisane nie wiele wynika a osoby bezdomne to zawsze skomplikowane sytuacje.
rrrr

Napisano: 17 lip 2014, 14:36

Tak naprawdę to nie wiem gdzie przebywa, jest trudny do uchwycenia, nawet przez policje:(. Mam tylko adres do korespondencji u jego rodziców...
bedzia

Napisano: 17 lip 2014, 18:51

Oświadczenie, gdzie przebywa..następnie wywiad środowiskowy w miejscu pobytu..jeśli nie określa miejsca- zapewnienie schronienia i ustalenie ostatniego meldunku oraz kontakt z właściwym OPS. Jeśli wyraża chęć powrotu do rodzimej gminy- sfinansowanie podróży i żądanie zwrotu kosztów. Tak, czy siak należy objąć pomocą.
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem