zasiłek stały

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
ardo

zasiłek stały

Post autor: ardo »

:lol: Podopieczny zmarł 16.X.2015 r. Otrzymywał z Ośrodka zasiłek stały. Zamieszkiwał u zaprzyjaźnionej rodziny, która sprawiła mu pogrzeb na własny koszt. Moje pytanie brzmi : czy należy wypłacić zasiłek stały za październik , skoro została wydana decyzja zmieniająca wysokość zasiłku.
walek
Stażysta
Zajmuję się: Szukaniem dziury w całym
Kontakt:

Re: zasiłek stały

Post autor: walek »

No nie masz jak wypłacić jeżeli nie wypłaciłeś przed zgonem, wygaszasz decyzję od 17.10.2015r. ;)
t.franek

Post autor: t.franek »

Nie.w akta spr.akt zgonu w systemie wygaszenie decyzji
`mak

Post autor: `mak »

a co ze zdrowotnym?, przekazujemy do zusu?
karolinka87

Post autor: karolinka87 »

wyrejestrowujesz z dniem następnym po zgonie, a jesli stały nie został wypłacony to składka zerowa
`mak

Post autor: `mak »

dziękuję bardzo:)
opsss

Post autor: opsss »

Jeśli wypłata poszła i klient zmarł dzień później, to czy należy pisać do banku o zwrot części pieniędzy od dnia zgonu ? Ja nie pisze ale bł ktoś kto twierdził, że trzeba. Jak jest u was ?
onno

Post autor: onno »

ardo pisze::lol: Podopieczny zmarł 16.X.2015 r. Otrzymywał z Ośrodka zasiłek stały. Zamieszkiwał u zaprzyjaźnionej rodziny, która sprawiła mu pogrzeb na własny koszt. Moje pytanie brzmi : czy należy wypłacić zasiłek stały za październik , skoro została wydana decyzja zmieniająca wysokość zasiłku.
Ja nie rozumiem co Cię tak cieszy na wstępie? Śmierć klienta?
ODPOWIEDZ