Pan ma przyznany zasiłek stały bezterminowo.
W m-cu listopadzie br. dostaje decyzję o przyznaniu emerytury od 21.09.2021 r. w wysokości 950,00 zł. za okres 21-30.09.2021 r.
Zgodnie z art.99 uops do zwrotu będzie miał zasiłek stały za cały wrzesień br. w kwocie 645 zł. czy za tylko za okres od 21-30.09.2021 r. w kwocie 215,00 zł.
Jak uważacie ?
Zasiłek stały a art. 99 ustawy o pom. społ.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Re: Zasiłek stały a art. 99 ustawy o pom. społ.
21.09 - 30.09
Osobie, której przyznano emeryturę lub rentę za okres, za który wypłacono zasiłek stały lub zasiłek okresowy [...] organy rentowe, które przyznały emeryturę lub rentę, wypłacają to świadczenie pomniejszone o kwotę odpowiadającą wysokości wypłaconych za ten okres zasiłków
Osobie, której przyznano emeryturę lub rentę za okres, za który wypłacono zasiłek stały lub zasiłek okresowy [...] organy rentowe, które przyznały emeryturę lub rentę, wypłacają to świadczenie pomniejszone o kwotę odpowiadającą wysokości wypłaconych za ten okres zasiłków
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: npś
- Kontakt:
Re: Zasiłek stały a art. 99 ustawy o pom. społ.
...
Co z przypisaną należnością do zwrotu, gdy następuje zgon?
ZUS w piśmie poinformował, że dnia XX.XX.XXXX nastąpił zgon dlatego odstępują od potrącenia. Otrzymałam kopię pisma z ZUS do wiadomości.
Z działu SR otrzymuję pismo o konieczności wyksięgowania z podaniem podstawy prawnej (art.30 pkt.11 uśr), ale nie miałam do tej pory takiej sytuacji z działu pomocy społ.? Nie mogę nic znaleźć na ten temat
Jestem pracownikiem księgowości i zajmuję się księgowaniem wpłat nienależnie pobranych świadczeń i zwrotów m.in. z ZUS a także przypisem decyzji npś i potrąceń nadpłaconych zasiłków.
Co z przypisaną należnością do zwrotu, gdy następuje zgon?
ZUS w piśmie poinformował, że dnia XX.XX.XXXX nastąpił zgon dlatego odstępują od potrącenia. Otrzymałam kopię pisma z ZUS do wiadomości.
Z działu SR otrzymuję pismo o konieczności wyksięgowania z podaniem podstawy prawnej (art.30 pkt.11 uśr), ale nie miałam do tej pory takiej sytuacji z działu pomocy społ.? Nie mogę nic znaleźć na ten temat

Jestem pracownikiem księgowości i zajmuję się księgowaniem wpłat nienależnie pobranych świadczeń i zwrotów m.in. z ZUS a także przypisem decyzji npś i potrąceń nadpłaconych zasiłków.
Oprócz Zasiłek stały a art. 99 ustawy o pom. społ. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zmiana dochodu i zmiana odpłatności za SUO, jak liczyć?od kiedy?
wyrównanie pielęgnacyjnego a inne świadczenia
Decyzja ostateczna a prawomocna przedawnienie
Aktualizacje wywiadów do WTZ po nowemu
Zasiłek stały
dobrowolne alimenty
zasiłek stały na czas oczekiwania na emeryturę?
Które rozporządzenie w/s wywiadu środowiskowego
uchylenie DPS
świadczenie uzupełniające a zasiłek stały
Trudna sytuacja
skierowanie do Ośrodka mieszkolno-rechabilitacyjnego
SUO-zapytanie ofertowe
zakończenie NK
zdarzenie losowe, schronienie
tytuł wykonawczy