Ja dodałabym jeszcze brak chęci współpracy tu się kłania art. 4 i art. 11 ust 2 naszej ustawy a jak nie chce Ci podpisać żadnych oświadczeń to walnij mu jeszcze art. 107 ust 5 i niech nie fika. Nie bój się ....dużo adnotacji służbowych (to Twoje dowody). W najgorszym przypadku SKO jak nie utrzyma decyzji to wskaże co winnaś zrobić.BabaYaga pisze:Poinformuj klienta, że jeżeli nie poda źródła dochodu to odmówicie mu ze względu na dysproporcje pomiędzy dochodem udokumentowanym a stwierdzoną przez pracownika faktyczną sytuacją. Jeżeli facet posiada pieniądze na budowę, to może je również przeznaczyć na życie. Zdarzyło mi się odmówić człowiekowi, który w oświadczeniu o stanie majątkowym napisał, że ma 40 tys. oszczędności, ale nie może ich wykorzystać na życie bo są to pieniądze, które przeznacza na alimenty płacone na córkę. Nie odwoływał się. Myślę, że jeżeli udowodnicie, że gość faktycznie ten dom buduje, a z twojego pytania wynika, że on nie zaprzecza, to kolegium nie uchyli takiej decyzji.