zasiłek stały a wyrównanie zasiłku pielegnacyjnego za 4 miesiące.
Re: zasiłek stały a wyrównanie zasiłku pielegnacyjnego za 4 miesiące.
Dzięki.
Wynika z tego że nie mamy prawa żądania zwrotu za ten okres.
Wynika z tego że nie mamy prawa żądania zwrotu za ten okres.
Oczywiście, że nie ma nienależnie pobranego, ale musisz przeliczyć zasiłek stały z uwagi na konieczność naliczenia przez 4 miesiące zasiłku pielęgnacyjnego - podwójnie.
Kiedyś się doliczało dochód tylko w przypadku przekroczenia 5 krotnego kryterium i doliczało się przez 12 miesięcy 1/12. A raz wychodni na to, że jednorazowy zasiłek na zakup podręczników, również powinien być policzony 1 miesiąc. To CHORE>
ba, idąc tym samym tropem to stypendium socjalne na dzieci. Tez powinno być doliczane. po mimo wypłaty jednorazowej za 2 czy 3 miesiące. Becikowe \"tyż\" itd. i itd.
stypendium socjalne (to z ustawy oświatowej) jest wyłączone z dochodów, becikowe to jednorazowe świadczenie socjalne - tez wyłączone (art. 8 ust. 4 uops), więc już nie mieszajcie.
do ~zeta Art 8 ust.12 W przypadku uzyskania jednorazowo dochodu należnego za dany okres, kwotę tego dochodu uwzględnia się w dochodzie osoby lub rodziny przez okres, za który uzyskano ten dochód.
To powinno rozwiać wątpliwości, że nie tylko w przypadku przekroczenia 5-krotności przekroczenia dochodu.
To powinno rozwiać wątpliwości, że nie tylko w przypadku przekroczenia 5-krotności przekroczenia dochodu.
~jemiolka, ~-- -polecam lekturę orzeczenia: https://www.orzeczenia-nsa.pl/wyrok/ii-s ... faf11.html
Ale dlaczego wy mieszacie art. 8 ust 11 z ust. 12? To są dwie zupelnie rożne sytuacje! Absolutnie różne!!!
do \"pana neutrona\"
To ja rozumiecie orzeczenie NSA. Jak powinno być naliczone. Bo jest to bardzo zawiłe.
To ja rozumiecie orzeczenie NSA. Jak powinno być naliczone. Bo jest to bardzo zawiłe.
ja tej interpretacji nie jestem w stanie zrozumiec
Oprócz zasiłek stały a wyrównanie zasiłku pielegnacyjnego za 4 miesiące. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
gospodarstwo rolne
żywność z programu PEAD
proszę o pomoc
Ocena Zasobów Pomocy Społecznej
wniosek a wywiad
korepetycje
badanie - widzenie zmierzchowe....
jak zmienić
!!!
Czy na to decyzja?
okresowy
kontrola