zasiłek stały a zdo - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 27 maja 2014, 15:01

Iks pisze:
mm@ pisze:ponieważ przekazałam do nich wnioski ludzi o uchylenie ich decyzji na SZO
Po co to robiłaś i na jakiej podstawie?
mm@ pisze:Odeślą mi je do rozpatrzenia
I dobrze zrobią.
mm@ pisze:uchylanie decyzji na SZO zdecydowanie odradzają
Jaka podstawa i powód zdecydowanego odradzania?
mm@ pisze:miałam dziś rozmowę z członkiem SKO i On twierdzi, że nie.
I to na pewno był członek SKO? A nie jakiś wyimaginowany ktoś?? ;)
A te złośliwości to w jakim celu? Mam podać nazwisko członka SKO? Wolę nie. Pisałam bo uważam, że nie mam prawa uchylać decyzji SKO na wniosek strony, i że Oni sami winni to zrobić. (art. 155 KPA)
Dobrze zrobią, że odeślą...zobaczymy a Ich powód odradzania... może im się nie chce tego robić i sugerują zostawić i te Ich i swoje na SZO?
Także ładnie po mnie pojechałeś/aś...korzystam z forum odkąd istnieje i pierwszy raz czuję się obrażona, ale cóż...życie:) Także pozdrawiam mądrzejszego Kolegę/Koleżankę i nie ukrywam, liczę na pomoc.
mm@

Napisano: 27 maja 2014, 15:03

oj tam oj tam mm@:) Iks wcale cie nie obrazal ani to co napisal wcale obrazliwe nie bylo...kazdy ma swoj styl:) Iks po prostu dal ci do zrozumienia,ze ma w glebokim powazaniu tego pana z sko;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2014, 15:16

Dobra poniosło mnie może troszeczkę...:) To była Pani i fakt jest może trochę dziwna...ale nie zmienia to faktu co robić? Myślę, że jest więcej osób w podobnej sytuacji co mają SZO a mogą mieć ZDO.
mm@

Napisano: 27 maja 2014, 15:21

pewnie, u mnie juz wszyscy zrezygnowali z dniem 1.06:) i wlasnie zmieniam im decyzje na szo a potem przyjme wnioski o zdo...u nas juz dawno sko nie zmienia swoich decyzji jesli zmienila sie sytuacja rodzinna lub dochodowa tylko my to robimy,wiec na wniosek strony za jej zgoda uwazam,ze tez mozesz spokojnie te ich decyzje pozmieniac (uchylic prawo do szo)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2014, 15:34

mm@ pisze:Także ładnie po mnie pojechałeś/aś...korzystam z forum odkąd istnieje i pierwszy raz czuję się obrażona, ale cóż...życie:)
Wybacz naprawdę, nie miałem takiego zamiaru. Sprawa wydała mi się po prostu nieco naciągana, ale użyłem emotki na końcu ;) Przepraszam jeszcze raz :oops:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2014, 15:38

kb pisze:wiec na wniosek strony za jej zgoda uwazam,ze tez mozesz spokojnie te ich decyzje pozmieniac (uchylic prawo do szo)
Oczywiście. I to jest tak podstawowa i banalna sprawa (uchylenie decyzji na wniosek zainteresowanej strony), że po prostu dziwnym jest dla mnie członek SKO który wątpi w KPA w tym zakresie ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 9:06

Iks pisze:
kb pisze:wiec na wniosek strony za jej zgoda uwazam,ze tez mozesz spokojnie te ich decyzje pozmieniac (uchylic prawo do szo)
Oczywiście. I to jest tak podstawowa i banalna sprawa (uchylenie decyzji na wniosek zainteresowanej strony), że po prostu dziwnym jest dla mnie członek SKO który wątpi w KPA w tym zakresie ;)
Dziękuję i spoko nie gniewam się:) Dam znać jak to się dalej potoczyło....Cóż takich mamy specjalistach w SKO. :shock:
mm@

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x