zasiłek stały co wliczamy? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 07 maja 2015, 12:43

Jeżeli osoba, na którą ma być przyznany zasiłek stały dla osoby w rodzinie ma przyznany dodatek mieszkaniowy czy liczymy go w całości tej osobie, czy dzielimy go na pozostałe osoby w rodzinie???????? A co z zasiłkiem rodzinnym, który decyzją ma przyznany żona świadczeniobiorcy???????
izabelan

Napisano: 09 maja 2015, 22:03

Ten temat wiedzę,że ciągle jest wałkowany.Nie wiem skąd to się bierze, dlaczego traktujecie dodatek mieszkaniowy czy zasiłek rodzinny jako osobisty dochód wnioskodawcy zasiłku stałego? Ja zawsze dzielę te w/w świadczenia przez wszystkich członków rodziny inigdy nikt mi nie zarzucił,że źle to robię.Zresztą nie chodzi mi wcale o to, czy kontrola jest zadowolona- czy nie.Wystarczy trochę logicznie pomyśleć- zasiłek rodzinny- to że decyzja wydana jest na żonę niczego nie zmienia- w kazdej chwili może ona napisać prośbę o wstrzymanie świadczenia, a na drugi dzień jej mąż może złożyć nowy wniosek i już on będzie adresatem decyzji.Podobnie jest z dodatkiem mieszkaniowym.Tylko te świadczenia są osobistym dochodem strony do których tylko i wyłącznie ona jest uprawniona czyli np. renta, emerytura, itd.Takie jest moje zdanie.
abc

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x