Jeżeli osoba, na którą ma być przyznany zasiłek stały dla osoby w rodzinie ma przyznany dodatek mieszkaniowy czy liczymy go w całości tej osobie, czy dzielimy go na pozostałe osoby w rodzinie???????? A co z zasiłkiem rodzinnym, który decyzją ma przyznany żona świadczeniobiorcy???????
Ten temat wiedzę,że ciągle jest wałkowany.Nie wiem skąd to się bierze, dlaczego traktujecie dodatek mieszkaniowy czy zasiłek rodzinny jako osobisty dochód wnioskodawcy zasiłku stałego? Ja zawsze dzielę te w/w świadczenia przez wszystkich członków rodziny inigdy nikt mi nie zarzucił,że źle to robię.Zresztą nie chodzi mi wcale o to, czy kontrola jest zadowolona- czy nie.Wystarczy trochę logicznie pomyśleć- zasiłek rodzinny- to że decyzja wydana jest na żonę niczego nie zmienia- w kazdej chwili może ona napisać prośbę o wstrzymanie świadczenia, a na drugi dzień jej mąż może złożyć nowy wniosek i już on będzie adresatem decyzji.Podobnie jest z dodatkiem mieszkaniowym.Tylko te świadczenia są osobistym dochodem strony do których tylko i wyłącznie ona jest uprawniona czyli np. renta, emerytura, itd.Takie jest moje zdanie.