nowe kryterium dochodowe w pomocy społecznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 07 maja 2015, 21:29

Na konferencji w Warszawie przedstawiciel Ministerstwa zapowiedział zmiany kryterium dochodowego w pomocy społecznej w 2015 roku, czy może ktoś zna jakie będą zmiany.
mała stara

Napisano: 08 maja 2015, 6:26

zasiłek celowy dla matki z dzieckiem składającej podanie o zakup odzieży i butów dla siebie i dziecka otrzymała 80 zł na dwie osoby
w lumpie pewnie na pare uzywanych ciuchów starczy tak wygląda ta pomoc państwa obecnie
jestem klientką

Napisano: 08 maja 2015, 8:33

skoro ja jako pracownik socjalny mogę ubierać siebie i swoje dzieci w ,,lumie" to czego oczekujesz? na butiki? osobiście jeszcze sprawdzam domowy budżet, czy mnie stań na lumpa!!!!!!!!! a może lepiej poszukać pracy i zarobić na butiki!
lulu2

Napisano: 08 maja 2015, 8:38

Brawo Lulu2!
motyl

Napisano: 08 maja 2015, 8:50

brawo .... !!!!!!!!!Jestem pracownikiem socjalnym i mieszczę sie w kryterium dochodowym w pomocy społecznej ..!!! I co jakoś wiąże koniec z końcem ...ale luuuuubie to co robie !!
i mozee ja nie mam ale niech inni mają !!!
socjał25

Napisano: 08 maja 2015, 8:56

Lulus możesz kiedyś stracic prace i wylądować na bruku ciekawe cz wtedy bedziesz sie tak wymądrzać a na razie dzięki biedym ludziom których obsługujesz formalnie wypełniając papiery pierdząc w stołek i wcianając śniadanie na biurku w ops masz na ciuchy z lumpa
oj oj oj

Napisano: 08 maja 2015, 9:21

A co ty lulu możesz wiedzieć o mojej sytuacji życiowej żeby mi cokolwiek radzić ?
Jak chcesz wiedzieć już od wielu lat nie kupiłam nic w żadnym butiku ani w galeriach wiec zachowaj swoje uwagi dla siebie
Całe życie ciężko pracowałam nie mając czasu na śniadanie w pracy a ostanio rozmawiając z pracownikiem socjalnym tenże pracownik rozmawiał ze mną jedząc jogurt !!!!
Zero szacunku zero empatii w stosunku do osób którymi sie za przeproszeniem zajmujecie oczywiście na szczescie nie wszyscy są tacy mam taką nadzieje
jestem klientką

Napisano: 08 maja 2015, 12:01

większość pracowników socjalnych ubiera się w używane rzeczy, gdyż pracują za najniższe wynagrodzenie i nie stać ich na luksus kupowania w drogich sklepach i nie robią z tego afery, a przecież są urzędnikami.
mirosława

Napisano: 08 maja 2015, 12:10

Pracownicy socjalni nie są urzędnikami tylko personelem pomocniczym. Pracują natomiast w urzędzie i to jest prawda.
zisis1

Napisano: 08 maja 2015, 13:12

Ale nikt nie odpowiedział na zasadnicze pytanie czy zmiany kryterium się szykują, ostatnie były w 2012r. to by pasowało, żeby zmienili w tym
sewer

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem