zasiłek stały - od kiedy i jaka kwota

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Danka

zasiłek stały - od kiedy i jaka kwota

Post autor: Danka »

Witam! Mam podanie na zasiłek stały, wpłynęło 01 czerwca, orzeczenie z 18 maja, stopień znaczny od lutego 2016. Wiem, że stały należy się od m-ca wniosku o zasiłek, czyli czerwca, ale powiedzcie mi w jakiej kwocie? Pan miał w maju 0 dochodu, ale w czerwcu złożył wniosek o pielęgnacyjny. Z góry dzięki i pozdrawiam.
A&T

Re: zasiłek stały - od kiedy i jaka kwota

Post autor: A&T »

Pan dopiero złożył wniosek, jeszcze nie ma decyzji wydanej, nie wspominając o jej uprawomocnieniu. Nie ma podstaw do liczenia dochodu, którego nie ma.
Iza1

Post autor: Iza1 »

W miesiacu czerwcu przyznaj mu stały w wys.604 zł
Jak będzie miał pielegnacyjny to wtedy będzie tak 634 - 153 zł = 481 zł to będzie kwota zasiłku stałego
Danka

Post autor: Danka »

Dziękuję bardzo :)
Maji

Post autor: Maji »

Mam taki sam przypadek tylko zastanawiam się od kiedy zasiłek stały, mój "przepadek"zasiłek pielęgnacyjny otrzymał w sierpniu, to wtedy zasiłek stały od września po 481 zł i najważniejsze decyzje zmieniającą wydać mogę po uprawomocnieniu się decyzji ?? Czy tak dobrze myślę :)
Ola 70

Post autor: Ola 70 »

a ja mam taki przypadek podanie o stały 30 lipca orzeczenie z 15 lipca a niepełnosprawność od lutego od kiedy stały
ODPOWIEDZ