Witam, podopieczna pobierająca zasiłek stały i składkę na ubezpieczenie zdrowotne rezygnuje z pobierania świadczenia. Oświadczenie o swej rezygnacji składa 10.02.2016, czy wypłacam świadczenie za 9 dni lutego?
pozdrawiam
W złożonym oświadczeniu podopieczna podaje ,że prosi o zakończenie decyzji od 10.02.2016, dlatego nie wiem czy wypłata za 9 czy 10 dni lutego, nie wiem jak decyzje wprowadzic do Pomostu- zrobilam decyzje wygaszającą poprzednią decyzję.. nie mam możliwości zrobienia harmonogramu na te kilka dni... może powinnam inny rodzaj decyzji wybrać?
Jak chce zrezygnować od 10 to dobrze by było gdyby napisała, że rezygnuje z dniem 9 lutego. Wtedy jest jasne że za 9 dni wypłata. Czy podopieczna może zmienić żebyś nie miał takiego problemu? My jesteśmy w TT Pomoc i nie ma problemu ze zrobieniem decyzji uchylającej. Program przelicza należność za część miesiąca, ja też i jest ok. Nie wiem jak pomóc z decyzją.
Zrobiłam w pomoście zmiane decyzji w całości- okresliłam termin do kiedy ważna jest decyzja . Nie wiem czy dobrze wpisalam do 9 lutego i przeliczył mi świadczenie za 9 dni. Tak chyba zostawie...ile to my musimy nagłówkowac .pozdrawiam