Witam, podopieczna pobierająca zasiłek stały i składkę na ubezpieczenie zdrowotne rezygnuje z pobierania świadczenia. Oświadczenie o swej rezygnacji składa 10.02.2016, czy wypłacam świadczenie za 9 dni lutego?
pozdrawiam
zasiłek stały-prosze o pomoc
Re: zasiłek stały-prosze o pomoc
W złożonym oświadczeniu podopieczna podaje ,że prosi o zakończenie decyzji od 10.02.2016, dlatego nie wiem czy wypłata za 9 czy 10 dni lutego, nie wiem jak decyzje wprowadzic do Pomostu- zrobilam decyzje wygaszającą poprzednią decyzję.. nie mam możliwości zrobienia harmonogramu na te kilka dni... może powinnam inny rodzaj decyzji wybrać?
Jak chce zrezygnować od 10 to dobrze by było gdyby napisała, że rezygnuje z dniem 9 lutego. Wtedy jest jasne że za 9 dni wypłata. Czy podopieczna może zmienić żebyś nie miał takiego problemu? My jesteśmy w TT Pomoc i nie ma problemu ze zrobieniem decyzji uchylającej. Program przelicza należność za część miesiąca, ja też i jest ok. Nie wiem jak pomóc z decyzją.
U siebie w programie wstrzymałabym tą decyzję z dniem 9 lutego i jeszcze by mi program policzył za 9 dni.
Zrobiłam w pomoście zmiane decyzji w całości- okresliłam termin do kiedy ważna jest decyzja . Nie wiem czy dobrze wpisalam do 9 lutego i przeliczył mi świadczenie za 9 dni. Tak chyba zostawie...ile to my musimy nagłówkowac .pozdrawiam
Oprócz zasiłek stały-prosze o pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Zywność-Podprogram 2015
zmiana decyzji dps
stały w dps
klient opuścił "MONAR", co z zasiłkiem stałym?
500+ ludzie rezygnują z umów
oświadczenie
Dożywianie - zmiana świadczeniodawcy
Zasiłek stały, czy uchylać?
500+ co się wlicza?
Noclegownia-kto ma płacić?
Sprawozdanie 500 plus - Liczba rodzin
Zasiłek stały - rodzina - jak liczycie?
dach się wali
jednorazowy dodatek do emerytur
stypendium socjalne studenta a dochod
dochod z emerytury/renty w marcu br.