Strona miała przyznany zasiłek stały od kwietnia tego roku do kwietnia 2016 r. pod koniec października strona zgłosiła się do Ośrodka (nie można było się z nim skontaktować aby zmienić kryteria) oświadczając, że w miesiącu kwietniu 2015 r. sprzedała mieszkanie, w związku z uzyskanym dochodem zasiłek stały nie przysługuje od maja 2015 r. Decyzja uchylająca od maja? Następnie decyzja o zwrocie. Jeśli posiadacie wzór decyzji uchylającej w związku ze zwrotem, bardzo proszę o pomoc
Dzięki dorotaops, za krótką i zwięzłą odpowiedź chciałam się tylko upewnić
Pierwszy raz do mnie trafiła taka sprawa. A przy okazji macie może jakieś wzory decyzji uchylenia i zwrotu?
P.S. BadAss - dzięki, na razie nie narzekam na zdrowie, ale ten nawał obowiązków w pracy pewnie mnie w końcu wykończy... przy okazji Twój nick wyjaśnia, że chyba ze zdrowiem u Ciebie "coś" szwankuje :p
zmiana sytuacji dochodowej klienta zatem wszczęcie postępowania, odmowa od maja z przekroczenia kryterium dochodowego, decyzja dostarczona stronie i po 21 dnia od odbioru dopiero druga decyzja o nienależnie pobranym świadczeniu (pamiętaj, że ma prawo wnieść odwołanie a wówczas decyzja jest nieprawomocna).