zasiłki rodzinne hmmm.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 22 sty 2014, 16:27

Mam do was takie pytanie jestem nowa i mam problem kobieta jest panną ma z konkubinem dziecko on nie płaci alimentów Pani składa na zasiłek rodzinny musi mi dostarczyć tytuł wykonawczy czy też zaświadczenie o beskuteczności egzekucji???????????
~Maja

Napisano: 22 sty 2014, 16:31

wyrok sądowy lub ugodę sądową to musi Ci dostarczyć
~marta

Napisano: 22 sty 2014, 16:31

ale pani dziecko wychowuje razem z tym konkubentem czy on, tak naprawde, nie jest jej konkubentem tylko ma z nia dziecko? :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 16:34

pani musi ci dostarczyc dochody ojca dziecka i po sprawie
~- ja

Napisano: 22 sty 2014, 16:34

jak nie jest konkubentem to jest partnerem dokladnbie czl, rodziny a jak nie chce go podac to jej sprawa, oczywscie odmowa
~hala

Napisano: 22 sty 2014, 16:35

racja kb....nie doczytałam bo to pytanie mnie troche rozwaliło...za całokształt:) zwłaszcza ten tytuł wykonawczy i zaświadczenie...ale słusznie zauważyłeś jak jest konkubent i to jest prawdziwy konkubent to nie musi mieć wyroku o ile razem wychowują:)
~marta

Napisano: 23 sty 2014, 10:13

Nie nie wychowują razem ludzie!!!! Napisałam że kobieta ma wyrok bo konkubent a ojciec dziecka nie płaci jej alimentów na to dziecko, nie mieszkają razem kobieta wychowuje sama dziecko, zadałam pytanie żeby nie brać dochodów ojca do zasiłku rodzinnego musi przedstawić sam wyrok?tytuł wykonawczy uprawomocniony czy zaświadczenie o bezskuteczności też jest potrzebne?
~Maja

Napisano: 23 sty 2014, 10:45

to jak ktoś podpowie mi?
~Maja

Napisano: 23 sty 2014, 11:46

wyrok sądu musi być prawomocny czy mam odczekać ileś dni na uprawomocnienie się????
~Maja

Napisano: 23 sty 2014, 11:53

wyrok musi być prawomocny
~kb

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x