Pani przyniosła zaświadczenie o dochodach z miesiąca czyli uzysk dochód sjkł. społ
skł. zd. podatek. więc ja biorę dochód minus społ. minus. zdr i wtedy miesięczna wy7chodzi ile zarobiła uzysk bo netto nie mogę prawda
anetag pisze:ty masz wziąć netto brutto nie możesz
u nas nie ma netto
Ilekroć w ustawie jest mowa o:
1) dochodzie – oznacza to, po odliczeniu kwot alimentów świadczonych na rzecz
innych osób:
a) przychody podlegające opodatkowaniu na zasadach określonych w art. 27,
30b, 30c i 30e ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od
osób fizycznych (Dz. U. z 2012 r. poz. 361, z późn. zm.1)), pomniejszone o
koszty uzyskania przychodu, należny podatek dochodowy od osób
fizycznych, składki na ubezpieczenia społeczne niezaliczone do
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Czyli co dobrze tak jak napisałam powyżej Pani doniosła zaświadczenie dochód należny podatek skł. społ. skł. zdr. i odejmuje od dochodu skł. społ. i skł. zdr. i wychodzi dochód. TAK A JEŚLI ze stażu dochód ktoś oświadczy to przyjmuje to co na oświadczeniu jest a jak ze stażu bierzecie dochód.
nie dochod tyle nie wynosi:) podatek nalezny to jest dopiero po rozliczeniu za dany rok,a przy uzyskach jest zaliczka na podatek, przy tak niskich dochodach moze wyszla zero...ale brakuje ci kosztow uzyskania przychodu, o ktore tez musisz pomniejszyc ten dochod
Zaświadczenie o zarobkach (dla osób zgłaszających dochód uzyskany po roku bazowym)
Wynagrodzenie z
miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty:
Dochód *)............zł.........gr.
Należny podatek dochodowy od osób fizycznych .....zł.........gr.
Składka na ubezpieczenie społeczne(niezaliczona do kosztów uzyskania przychodu).zł.........gr.
Składka na ubezpieczenie zdrowotne odprowadzona) ....
Czyli taki wzór wg kb jest zły bo powinno być nie należny podatek tylko zaliczka, ale jak ja nigdzie indziej nie mogę znaleźć innego wzoru tylko ten.....wy też macie inny niż ten