Sama praca przy CZP jest wystarczającym wynagrodzeniem xD
Zmieniła się sytuacja faktyczna, więc nie ma wyjścia...sylwia58 pisze: ↑29 maja 2023, 10:38A taka sytuacja. Pani złożyła wniosek 16.05.2023 o wydanie zaświadczenia i wpisała do składu rodziny byłego męża, który i tak zamieszkuje z nią w domu, wydałam zaświadczenie. Pani dziś do mnie przychodzi, że ona nie wiedziała, że źle wpisała we wniosku męża , bo on tylko mieszka w tym domu , ale prowadzą odrębne gospodarstwa domowe.( złożyła osobne oświadczenie, że z niewiedzy żle wskazała w tamtym wniosku) Czy mogę wydać jej kolejne zaświadczenie bez uwzględnienia byłego męża?
ad 1zielonypłatek pisze: ↑30 maja 2023, 9:06Mam mętlik w głowie i potrzebuję świeżego spojrzenia![]()
1. Panna z dzieckiem, brak zasądzonych alimentów. Czy powinna wpisać do składu rodziny ojca dziecka, a jak nie to dostarczyć wyrok + zaświadczenie od komornika jeżeli egzekucja jest bezskuteczna?
Czy bazuje na jej oświadczeniu?
2. W listopadzie 2022 r. spod jednego adresu wpłynęły dwa oddzielne wnioski na dodatek węglowy. Rozpatrzone pozytywnie.
Teraz o wydanie zaświadczenia wszyscy są razem. Wezwać do wyjaśnień, czy przyjąć wniosek, bo po pół roku mogło się dużo zmienić![]()
po pół roku mogło się dużo zmienić
noteev pisze: ↑30 maja 2023, 9:17ad 1zielonypłatek pisze: ↑30 maja 2023, 9:06Mam mętlik w głowie i potrzebuję świeżego spojrzenia![]()
1. Panna z dzieckiem, brak zasądzonych alimentów. Czy powinna wpisać do składu rodziny ojca dziecka, a jak nie to dostarczyć wyrok + zaświadczenie od komornika jeżeli egzekucja jest bezskuteczna?
Czy bazuje na jej oświadczeniu?
2. W listopadzie 2022 r. spod jednego adresu wpłynęły dwa oddzielne wnioski na dodatek węglowy. Rozpatrzone pozytywnie.
Teraz o wydanie zaświadczenia wszyscy są razem. Wezwać do wyjaśnień, czy przyjąć wniosek, bo po pół roku mogło się dużo zmienić![]()
Przecież do CP nie weryfikujesz rodziny, tylko gospodarstwo domowe, w związku z tym ojciec może być lub może go nie być
ad 2po pół roku mogło się dużo zmienić