KPA art. 33 § 4. W sprawach mniejszej wagi organ administracji publicznej może nie żądać pełnomocnictwa, jeśli pełnomocnikiem jest członek najbliższej rodziny lub domownik strony, a nie ma wątpliwości co do istnienia i zakresu upoważnienia do występowania w imieniu strony.
czy ktoś liczy tak jak ja dochód do CP ??? ja odejmuje netto bo w wykazanym podatku juz jest ujeta kwota podatku od dodatkowego swiadczenia i wykazana kwota skl zdrowotnej
Witam.
Kobieta złożyła żądanie wydania zaświadczenia o wysokości przeciętnego dochodu z Programu Czyste Powietrze. Do składu gospodarstwa wpisała siebie i 2 dzieci, nie wpisała męża, gdyż twierdzi że z mężem nie mieszka, przedstawiła umowę majątkową, że ustanawiają rozdzielność majątkową. We wniosku o dodatek węglowy też nie ma w składzie męża.
Czy w powyższej sytuacji mogę wyliczyć dochód nie uwzględniając męża? Czy należy odebrać w takiej sytuacji oświadczenie od wnioskodawczyni, dlaczego nie wpisała męża do składu gospodarstwa domowego?
ja bym nie brałą męża zgodnie z art. 411 ust.10 j Gospodarstwo domowe tworzą:
1) osoba fizyczna, o której mowa w ust. 10g, samotnie zamieszkująca i gospodarująca (gospodarstwo domowe jednoosobowe), albo
2) osoba fizyczna, o której mowa w ust. 10g, oraz osoby z nią spokrewnione lub niespokrewnione pozostające w faktycznym związku, wspólnie z nią zamieszkujące i gospodarujące (gospodarstwo domowe wieloosobowe).