Zaświadczenie o dochodach od lipca
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dm de
- Kontakt:
Jaki macie wzor zaświadczenia o dochodach od 1lipca
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Zaświadczenie o dochodach od lipca
co wy z tymi wzorami...taki jak teraz tylko jeszcze dopiszcie dwie kolumny na podatek i składkę zdrowotna...a poza tym...zakład pracy na swoich drukach wystawia zaświadczenie o dochodach...nasze zaświadczenia ewentualnie mogą byc tylko pomocne
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nie jest to odpowiedź na Twoje pytanie, ale ja przyjęłam taktykę "bez zbędnej papierologii"
, tj. nie biorę żadnych zaświadczeń. Deklaracja jest pod odpowiedzialnością karną, więc na wnioskodawcy spoczywa obowiązek prawidłowego wyliczenia dochodu. Mam dość, w razie pomyłki, słuchania tekstów: ta pani tak mi wyliczyła itp. Nie liczę, nie pomagam. Koniec, kropka.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
Zgadzam sie z powyższym bo ja juz to słyszałam tyle razy, że to Pani kazała mi tak wpisać....Maxima pisze: 17 mar 2021, 12:00 Nie jest to odpowiedź na Twoje pytanie, ale ja przyjęłam taktykę "bez zbędnej papierologii", tj. nie biorę żadnych zaświadczeń. Deklaracja jest pod odpowiedzialnością karną, więc na wnioskodawcy spoczywa obowiązek prawidłowego wyliczenia dochodu. Mam dość, w razie pomyłki, słuchania tekstów: ta pani tak mi wyliczyła itp. Nie liczę, nie pomagam. Koniec, kropka.

Dziękuję i pozdrawiam
-
- VIP
- Kontakt:
Ale czego wzór? Oświadczeń i zaświadczeń nie biorę. Jedynie deklarację o dochodach(naszą, zwykłą).Cytrynka pisze:A czy mogłabym prosić o taki wzór jaki bedzie Pani dawać stronom?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nie rozumiem, to czy nie daje pani stronom druku do uzupełnienia o dochodzie? To, że wpisują dochód na deklaracji to zrozumiałe ale u nas było praktykowane, że strona przynosi wypełnione zaświadczenie (przychód minus koszty minus skl. społ.) a teraz wyliczenie zmieni się o te dodatkowe składniki, stąd moje pytanieMaxima pisze: 18 mar 2021, 8:52Ale czego wzór? Oświadczeń i zaświadczeń nie biorę. Jedynie deklarację o dochodach(naszą, zwykłą).Cytrynka pisze:A czy mogłabym prosić o taki wzór jaki bedzie Pani dawać stronom?
-
- VIP
- Kontakt:
Dokładnie tak. Wypełniają deklarację, gdzie wpisują swój dochód. Po co chcieć więcej?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Moja poprzedniczka tak praktykowała .... bezpieczniej wiedzieć skąd się wzięły te kwoty
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
My zawsze prosimy strony o przedłożenie zaświadczenia o dochodach, żeby sprawdzić na podstawie jakich dochodów wnioskodawca wypisał deklarację bo wysokości dochodów. Strona jest zobowiązana przechowywać ten dokument przez okres 3 lat.Cytrynka pisze: 18 mar 2021, 10:33 Moja poprzedniczka tak praktykowała .... bezpieczniej wiedzieć skąd się wzięły te kwoty
Jeżeli chodzi o zaświadczenie o dochodach od pracodawcy od lipca 2021r. to będziemy go modyfikować (teraz mamy: przychód -koszty uzyskania przychodu-składki na ubezpieczenie emerytalne, rentowe i chorobowe=dochód brutto, na zaświadczeniu mamy uwzględnione również inne świadczenia tj: jednorazowe odprawy, ekwiwalent za pranie, nagrody pieniężne itp.) , tzn. będzie wyglądał tak:
przychód podlegający opodatkowaniu - koszty uzyskania przychodu-należny podatek dochodowy od osób fizycznych-składki na ubezpieczenie społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu-składki na ubezpieczenie zdrowotne-odliczona kwota alimentów świadczona na rzecz innych osób= dochód
Plud inne: tj. ekwiwalenty, nagrody itp.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
A nie wystarczy np na zaświadczeniu dochód netto (z zakładu pracy) taki jak jest potrzebny w ZR ?Gosia1981 pisze:
przychód podlegający opodatkowaniu - koszty uzyskania przychodu-należny podatek dochodowy od osób fizycznych-składki na ubezpieczenie społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu-składki na ubezpieczenie zdrowotne-odliczona kwota alimentów świadczona na rzecz innych osób= dochód
Plud inne: tj. ekwiwalenty, nagrody itp.
Dochód netto jest to przychód minus składki na ubezpieczenia społeczne minus składki na ubezpieczenie zdrowotne minus zaliczki na podatek dochodowy - nie odlicza się kosztów uzyskania
Oprócz Zaświadczenie o dochodach od lipca - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Zasiłek rehabilitacyny
wideoszkolenie pcc poland
Prad na karte
Proszę o pomoc przy obliczaniu dodatku mieszkaniowego.
przedłużenie terminu
SYGNITY zmiana od 1.08.2021 r. ???
stwierdzenie wygaśnięcia decyzji
Szkolenie z D. Wąchała
Rozdzielność majątkowa ?
Wyliczenie kWh ? PGE duplikat
Zgon wnioskodawcy
Uchwała Rady
dochód z renty socjalnej
Pytania dotyczące zakwaterowania w wojskowym zasiłku podstawowym
Liczba Świadczeń w dodatkach