Witam, urząd skarbowy wydał zaświadczenie zgodnie z art 13 ust. 4 pkt 2 (chodzi o ryczałt) ale odmówił wskazania w zaświadczeniu stawki podatku, stwierdził ze oni nie mają takiego obowiązku, czy pisać z urzędu wniosek o udostępnienie danych czy ścigać wnioskodawcę, żeby jednak wyegzekwować takie zaświadczenie?
u mnie 1 sierpnia w skarbowym nie wiedzieli w ogóle co ludzie od nich chcą, faceta 2x jednego dnia odesłali, po tym zadzwoniłam tam - udało mi się dobić do naczelnika i na na jego prośbę wysłałam mu mailem wszystko na ten temat - przepraszał, że wrócił z urlopu i wgl nie wiedział o co chodzi, a pracownicy tym bardziej. cyrk
To Ministerstwo powinno do US również wystosować jakieś pisma z informacją o zmianach, obowiązku wystawiania nowych zaświadczeń itd.... Do nas milion maili, wiadomości a tam nic :/
Jeszcze przedwczoraj na stronie MRPiPS we wzorach obowiązujących wniosków był zamieszczony wzór zaświadczenia wydawanego przez Urzędy Skarbowe dla osób prowadzących działalność w formie ryczałtu lub karty.
"Aby zdobyć najbogatsze doświadczenia i zaznać największe radości, trzeba po prostu wybrać życie niebezpieczne".