ZATAJENIE ALIMENTÓW - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 kwie 2011, 0:32

A JA MAM TAKĄ SYTUACJĘ ....
KOBIETA ZŁOŻYŁA WNIOSEK O ZALICZKĘ ALIM..,ZATAIŁA FAKT ŻE OJCIEC DZIECI PŁACI JEJ ALIMENTY .W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM PRZYZNANO JEJ ZALICZKI....A TERAZ SPRAWA SIĘ WYDAŁA.... MAMY DOWODY NADANIA ALIMENTÓW OD OJCA DZIECI ....NIE WIEM CO ZROBIĆ DALEJ.OD CZEGO MAM ZACZĄĆ.???.. A MOŻE SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z OJCEM-W KOŃCU TO JEGO TEŻ DOTYCZY ???
~RAMONA

Napisano: 20 kwie 2011, 9:48

a zostało to zaliczone na alimenty?
~Elmer

Napisano: 20 kwie 2011, 9:52

ale jeśli faktycznie dotyczy to zaliczki alimentacyjnej (nie świadczeń z funduszu alimentacyjnego) to wierzyciel mógł bez żadnych konsekwencji pobierać i ZA i alimenty dopóki dłużnik nie zaczął spłacać bieżących alimentów
~madzia

Napisano: 20 kwie 2011, 20:31

te kwoty to są nadal w \"powietrzu\".
podobno u komornika nawet nie są zaliczone jako wpłaty.
ja myślę że komornik najpierw powinien się tym zająć, zaliczyć wpłaty i wtedy dług się zmniejszy.nam wysłać pismo dotyczące tego że zaliczył.
tylko że to są moje myśli ,a ja stoję w miejscu i nie wiem od czego zacząć.
proszę o podpowiedzi.

nowa
~ramona

Napisano: 21 kwie 2011, 14:50

nic nie robisz
~Elmer

Napisano: 22 kwie 2011, 1:33

ok.dzięki.ale powiedzcie mi chociaż-tak tylko dla mojej wiadomości --jak taka sprawa powinna się dalej potoczyć.pierwszy raz mam taką, i gdyby ktoś mnie zapytał \"co dalej\" to chciałabym umieć odpowiedzieć logicznie.....jak to rozwiązać ???czy to komornik zmniejsza zadłużenie ???a my co w takiej sytuacji robimy ???bo przecież babka wyłudziła pieniądze...
odpiszcie --proszęęęęęęęe
jestem ciekawa
~ramona

Napisano: 22 kwie 2011, 10:12

facet jak płacił alimenty powinien iść z tym do komornika. Komornik wzywa kobietę i ta stwierdza, czy to były alimenty czy prezenty. Jak powie, że prezenty to facet musi iść do sądu (niekoniecznie wygra). Jak powie, że alimenty komornik winien Ciebie powiadomić.
Jeżeli to była zaliczka i było zadłużenie, które wpłaty nie pokryły to nie ma sprawy. Sprawdzasz jedynie czy w przypadku doliczenia alimentów do danego roku bazowego nie wpłynie na przekroczenie kryterium.
Jeżeli to był fundusz to uzyskaj informację, czy to były alimenty bieżące czy zaległe. Następnie robisz uchylenie decyzji i NP. Jak to były alimenty bieżące to kobieta zwraca, jak zaległe niech się odwołuje do SKO - wygra
~Elmer

Napisano: 28 kwie 2011, 13:52

dzięki ci elmer.pozdrawiam
~do elmer

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x