zatrudnienie do 300 +jak u was?

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
słonecznik
Stażysta
Zajmuję się: św,ps
Kontakt:

Re: zatrudnienie do 300 +jak u was?

Post autor: słonecznik »

Ja usłyszałam coś takiego, że powinnam robić to po godzinach, bo za to jest dodatkowe wynagrodzenie. Wszyscy widzą tylko , że mamy dostać te 8 złotych, a nie powiedzą ile za to mamy dodatkowej roboty. A po drugie to jest rządowy program , a nie jakiś projekt dla chętnych. Dlatego za pracę po godzinach powiedziałam nie. :twisted: :twisted: Zresztą nikt z Ministerstwa nie każe nam pracować po godzinach piszą tylko , aby wzmocnić kadrę prowadzącą 500+.
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

hahahahahaha
u nas też poszło że my tyle zarobimy na 300 plus ale nikt z tych osób nigdy nie pracował na naszych miejscach łatwo się mówi obłowią się ...
ale mam to w poważaniu jak chcą oddam 8zł i niech robią :D
słonecznik
Stażysta
Kontakt:

Dokładnie. A na dodatek na pewno z tego 8 zł weźmie księgowa i kierownik to dla nas zostanie z 4 złote do tego odtrącą podatki, zusy i może nam zostanie z 500+ :lol:
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

u nas kierownik nic księgowa póki co też nic
ale zobaczymy w trakcie co się wydarzy
Daisy
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: Daisy »

dyskusja pt. merytoryczni kontra kadra zarządzająca... a na tym samym wózku jedziemy

od strony księgowej powiem tak: widzę te 10 zł i 80% z tego. Na pytanie kiedy wynagrodzenie? odpowiem - wtedy kiedy będzie lista wypłaty świadczeń, bo wtedy dostanę dotację zgodnie z zapotrzebowaniem na podstawie złożonych wniosków. Wcześniej to ja co najwyżej zrobię wydatek na zakup wniosków, bo mogę, reszta to moja decyzja bo i moja odpowiedzialność.
Awatar użytkownika
Diana
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Diana »

Daisy, to mnie pocieszyłaś... ja miałam nadzieję na dodatkową kasę już w czerwcu, bo już się tym zajmuję!
Bo W końcu, kto zamawia wnioski, uczy się, zajmuje sie ulotkami? No ja kurczę blade...
i to już teraz, nie od sierpnia!!
Awatar użytkownika
POCAHONTAS
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: POCAHONTAS »

umowa zlecenie w godzinach pracy na etat <wow>?

jeśli na pracownika przyjmującego wniosek przypadłoby powiedzmy w porywach 70% z tych 8 zł to wychodzi 5,60 zł ( i to jest koszt całkowity pracodawcy), więc netto z tego ....Sami sobie odpowiedzcie.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
słonecznik
Stażysta
Kontakt:

Dlatego umowa zlecenie czy o dzieło odpada , bo trzeba będzie robić to po godzinach. Wolę już dodatek zadaniowy czy jak to się nazywa, bo taka prawda, że to ile zarobimy na czysto wyjdzie dopiero po zatwierdzeniu ostatniej listy wypłat czyli w listopadzie .
Daisy
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: Daisy »

Diana pisze:Daisy, to mnie pocieszyłaś... ja miałam nadzieję na dodatkową kasę już w czerwcu, bo już się tym zajmuję!
Bo W końcu, kto zamawia wnioski, uczy się, zajmuje sie ulotkami? No ja kurczę blade...
i to już teraz, nie od sierpnia!!
mówią, że można koszty ponosić wcześniej, ale jak jest kilka osób chętnych do przyjmowania wniosków, kto inny wprowadzać będzie... już dzielą te 80% ... a ja się pytam ile komu? po równo? krzyk! obraza :lol: księgowa powinna dostać dodatek za ból głowy :P

swoją drogą, po co komu ulotki? ludzie poinformowani są już dawno przez media, u nas informacje pojawiły się wyłącznie o terminach składania
ODPOWIEDZ