Ostatnia listę wypłat możesz zatwierdzić w......styczniu.słonecznik pisze:Dlatego umowa zlecenie czy o dzieło odpada , bo trzeba będzie robić to po godzinach. Wolę już dodatek zadaniowy czy jak to się nazywa, bo taka prawda, że to ile zarobimy na czysto wyjdzie dopiero po zatwierdzeniu ostatniej listy wypłat czyli w listopadzie .
u,owa o pracę jest na 8 godzin, jezeli w tym czasie robisz zlecenie, to zabierasz czas z tych 8 godzin. Ponadto czy taka umowa zlecenia nie ma cech umowy o pracę?opsxyz22 pisze:Fajne artykuliki zalinkowałeś de charette tylko w żadnym razie nie dostarczają argumentów przeciwko temu co napisałem wyżej - przypominam: z d... jest wymysłem to że niby nie mogę mieć umowy o prace z zakresem obowiązków realizacja 500+, a dodatkowo np. o 1 lipca do 31 grudnia umowy zlecenia albo dzieło na dodatkową robotę 300+ I mogę sobie to robić w godzinach pracy etatu na 500+. Jak najbardziej jest taka możliwość i nie ma żadnej podstawy prawnej do formułowania tezy, ze to zabronione, poza gadkami typu: "nie powinno tak być, nie wypada, nie można i inne tego typu subiektywne bzdury