zatrudnienie do 300 +jak u was?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: zatrudnienie do 300 +jak u was?
Dużo pisać nie trzeba. Jestem właśnie takim Panem Jerzym 

- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Ja mam trochę więcej niż 1600 zł na rękę, ale robię wszystko w ops - wszystkie świadczenia sama, pocztę, odbieram telefony, dbam o to, żeby były wnioski, nie chodzę na zwolnienia lekarskie, bo inaczej szef mobinguje. I jak czytam te komentarze pod artykułem, to aż mnie korci żeby rzucić tą robotę w piz... I wtedy ciekawe co napiszą, jak jedyna pani która to w gminie robiła i która się na tym znała zniknie im z pola wiedzenia. Nie dostaną swoich świadczeń to docenią naszą pracę!
Kto pyta, nie błądzi.
- kotbehemot
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ostatnia listę wypłat możesz zatwierdzić w......styczniu.słonecznik pisze:Dlatego umowa zlecenie czy o dzieło odpada , bo trzeba będzie robić to po godzinach. Wolę już dodatek zadaniowy czy jak to się nazywa, bo taka prawda, że to ile zarobimy na czysto wyjdzie dopiero po zatwierdzeniu ostatniej listy wypłat czyli w listopadzie .
Wnioski są składane do listopada i na wnioski złożone w wrześniu, październiku i listopadzie masz dwa miesiace na rozpatrzenie
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr 500
- Kontakt:
Jak najbardziej z kasy na obsługę 300 mogą być umowy cywilnoprawne np. z pracownikami zatrudnionymi na etatach do 500+ i nie istnieje żadna, ale to żadna podstawa prawna, wskazująca, że wykonywanie takiej umowy cywilnoprawnej musi się odbywać po godzinach pracy. To jakiś kolejny z d... wymysł nie wiadomo kogo
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no w ramach 8 godzin będzie pracował jednocześnie na umowę zlecenie i umowę o pracę
https://gratka.pl/regiopraca/portal/por ... pracodawcy
https://www.prawo-pracy.pl/umowa_o_prac ... p-987.html

https://gratka.pl/regiopraca/portal/por ... pracodawcy
https://www.prawo-pracy.pl/umowa_o_prac ... p-987.html
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
u nas dodatek wrzesień i listopad
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr 500
- Kontakt:
Fajne artykuliki zalinkowałeś de charette tylko w żadnym razie nie dostarczają argumentów przeciwko temu co napisałem wyżej - przypominam: z d... jest wymysłem to że niby nie mogę mieć umowy o prace z zakresem obowiązków realizacja 500+, a dodatkowo np. o 1 lipca do 31 grudnia umowy zlecenia albo dzieło na dodatkową robotę 300+ I mogę sobie to robić w godzinach pracy etatu na 500+. Jak najbardziej jest taka możliwość i nie ma żadnej podstawy prawnej do formułowania tezy, ze to zabronione, poza gadkami typu: "nie powinno tak być, nie wypada, nie można i inne tego typu subiektywne bzdury
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u,owa o pracę jest na 8 godzin, jezeli w tym czasie robisz zlecenie, to zabierasz czas z tych 8 godzin. Ponadto czy taka umowa zlecenia nie ma cech umowy o pracę?opsxyz22 pisze:Fajne artykuliki zalinkowałeś de charette tylko w żadnym razie nie dostarczają argumentów przeciwko temu co napisałem wyżej - przypominam: z d... jest wymysłem to że niby nie mogę mieć umowy o prace z zakresem obowiązków realizacja 500+, a dodatkowo np. o 1 lipca do 31 grudnia umowy zlecenia albo dzieło na dodatkową robotę 300+ I mogę sobie to robić w godzinach pracy etatu na 500+. Jak najbardziej jest taka możliwość i nie ma żadnej podstawy prawnej do formułowania tezy, ze to zabronione, poza gadkami typu: "nie powinno tak być, nie wypada, nie można i inne tego typu subiektywne bzdury
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie wolno w tych samych godzinach pracować jednocześnie na etacie i w oparciu o umowę cywilnoprawną. Godziny nie mogą ze sobą kolidować
poczytaj:
https://www.vademecumkadrowego.pl/artyku ... cenie.html
ze szczególnym zwróceniem uwagi na:
"Wątpliwe byłoby natomiast wykonywanie - nawet za zgodą pracodawcy - prac zleconych w umowie zlecenia w etatowym czasie pracy. Praca na rzecz więcej niż jednego pracodawcy może bowiem odbywać się w tym samym okresie (miesiącach, latach), ale nie w tych samych godzinach. Pracownik zobowiązuje się w umowie o pracę do pracy na rzecz danego pracodawcy, wykonywanie więc w jej ramach innego zatrudnienia przeczyłoby realnemu wykonywaniu umowy".
dodatkowo jak może być umowa zlecenie jak wszelkie znamiona takiej umowy świadczą, że to umowa o pracę
Polecam kodeks pracy:
Art. 22. § 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.
§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.
§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w w § 1.
poczytaj:
https://www.vademecumkadrowego.pl/artyku ... cenie.html
ze szczególnym zwróceniem uwagi na:
"Wątpliwe byłoby natomiast wykonywanie - nawet za zgodą pracodawcy - prac zleconych w umowie zlecenia w etatowym czasie pracy. Praca na rzecz więcej niż jednego pracodawcy może bowiem odbywać się w tym samym okresie (miesiącach, latach), ale nie w tych samych godzinach. Pracownik zobowiązuje się w umowie o pracę do pracy na rzecz danego pracodawcy, wykonywanie więc w jej ramach innego zatrudnienia przeczyłoby realnemu wykonywaniu umowy".
dodatkowo jak może być umowa zlecenie jak wszelkie znamiona takiej umowy świadczą, że to umowa o pracę
Polecam kodeks pracy:
Art. 22. § 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.
§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.
§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w w § 1.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
toż kierownik da zlecenie to da to w ego kwestii a nie naszej
my musimy i tak zrobić swoje
większość z nas i tak siedzi po godzinach więc jak kto to rozwiąże to już raczej indywidualne decyzje
my musimy i tak zrobić swoje
większość z nas i tak siedzi po godzinach więc jak kto to rozwiąże to już raczej indywidualne decyzje
Oprócz zatrudnienie do 300 +jak u was? - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
GIODO - zgoda na wniosku o przyznanie 300+
gdzie zamawiacie druki 300+ najtaniej
informacja dobry start czy już macie
Dla kogo 8 zł wynagrodzenia????
Wzór wniosku o świadczenie dobry start
Czy świadczenie dobry start przysługuje dla studentów?
Na jakie paragrafy 300+ może ktoś wie
Świadczenie Dobry Start dla dzieci w MOW-ach
Prowadzenie postępowania co do teczki
Świadczenie dobry start przysługuje także w przypadku
rozszerzenie instrukcji kancelaryjnej
Co z sześciolatkami w pierwszej klasie
300+ - obsługa programu - koszt wniosku czy osoby
spotkanie dobry start BYŁ JUŻ KTOŚ?
Propaganda programu "dobry start"
ile wynoszą w końcu koszty obsługi 300+