Witam. Pomóżcie i napiszcie jak postępujecie z zawiadomieniami do Prokuratury. Wysyłacie ponownie po 3 miesiącach? Czy np. następne wyślecie w nowym okresie świadczeniowym? Po szkoleniu z FA szkoleniowiec powiedział, że jest to przestępstwo ciągłe i nie musimy wysyłać ponownie zawiadomienia.....
też tak słyszałam ale zastanawiam się, co z dł. którzy płacą 50% zasądzonych alimentów co miesiąc, i Ci, którzy płacą całą kwotę ale mają dług wyższy jak 3 miesiące świadczeniowe????
Wobec wszystkich powyższych wysyłamy zawiadomienie?
ja też raz w roku po przyznaniu FA - tak jest napisane w ustawie i nie zamierzam wysyłać co 3 m-ce bo to nielogiczne - te sprawy w prokuraturze trwają dłużej niż 3 m-ce i po co dosyłać kolejne???
Czyli w przyszłym okresie zasiłkowym też wysyłamy wszystkich? Myślałam, że może tylko tych nowych. Policja już ma nas za nienormalnych, bo nie odróżniają wniosku o ściganie od tego zawiadomienia
Wysyłamy Raz. Po Przyanniu świadczenia. Nie co trzy miesiące. Jest róznica miedzy sformułowaniem zaległośc wynosi 3 miesiące, a co trzy miesiące.
Odnośnie uchylonej decyzji to zanim uchyliłaś to przynałaś. Powinno byc wysłane zawiadomienie, potem dosłałabym info,ze decyzja została uchylona i juz decyzja Prokuratry co z tym zrobia
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow