zawieszenie opłaty za pobyt w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Stefan

zawieszenie opłaty za pobyt w DPS

Post autor: ~Stefan »

Witam, mój rodzic przebywa w Dps, ja mam umowę z DPS i ponoszę część opłaty ale teraz z końcem miesiąca tracę prace.
Przez jakiś czas będę pewnie na zasiłku. Jakie mam możliwości zawieszenia opłat za pobyt Taty ? Jak to wogóle zrobić ?
~Ola

Re: zawieszenie opłaty za pobyt w DPS

Post autor: ~Ola »

Trzeba poinformować w OPS, gdzie podpisywał Pan umowę, o zmianie swojej sytuacji finansowej. Powinni wziąć to pod uwagę.
~kiki

Post autor: ~kiki »

Stefan, jaką ty umowę podpisywałeś z dps na podstawie jakich przepisów, a co zrobiło ośrodek w tej sprawie?
~Stefan

Post autor: ~Stefan »

Nie wiem na podstawie jakich przepisów, ale zobowiązałem się dopłacać do pobytu w DPS rodzica. Część pokrywa gmina, 70% rodzic i część ja.
~nn

Post autor: ~nn »

Podpisałeś umowę z ops, trzeba czytać co i z kim sie podpisuje. W umowie powinien być zapis o formach zmiany i wypowiedzenia umowy. Wniosek do ops o rozwiązanie umowy, zmianę itp.
ODPOWIEDZ