Poprzednio z miękką walidacją były jako poprawne i przechodziły, teraz pisze niepoprawne - przy miękkiej walidacji !!!!!!. Zmienić reguły tak, żeby były jako poprawne, bo kto to poprawi, skoro same kody są i nie wiadomo o co chodzi.
miękka walidacja przechodzi wysyłamy zbiory jak dawniej. W wiadomościach które dostajemy na skrzynkę w sac jest wytłumaczenie co prawda tyczy się pomocy społecznej
to jest błąd bo masz na dwóch różnych wnioskach np becik i zr osobę uprawnioną o takim samym imieniu nazwisku i ew. pesel trzeba wybrać żeby świadczenie było przyznane na jedną tą samą osobę z tym samym identyfikatorem a tą drugą osobę usunąć, ja miałam taki sam błąd
Miękkie walidacje, jak to popoprawiać, razem są tego setki.
1 Kod walidacji SR/KM-1.1 Wykazano w zbiorze co najmniej dwa wnioski różniące się jedynie polem id wniosku
2 Kod walidacji SR/KM-1.2 Wykazano w zbiorze co najmniej dwie identyczne informacje o dochodach osoby
3 Kod walidacji SR/KM-2.2 Wykazywanie świadczeń w kwocie niższej niż aktualnie obowiązująca
4 Kod walidacji SR/KM-3.3 Kod walidacji: SR/KM-3.3 Brak szczegółów w części Dochody - Osoby do wykazanych dochodów rodziny (większych od 0) w części dochody rodziny
5 Kod walidacji: SR/KM-6.2 Przyznano świadczenie osobie nieuprawnionej
6 Kod walidacji SR/KM-6.3 Wykazano w zbiorze dwie lub więcej osoby różniące się jedynie polem id osoby
7 Kod walidacji SR/KM-9.2 Występuje zamknięta pozycja słownikowa Kod Rodzaju Świadczenia
8 Kod walidacji SR/KM-9.6 Występuje zamknięta pozycja słownikowa Kod Rodzaju Utraty Dochodu
JA TEZ MAM SETKI TEGO PRAWIE TAKIE SAME ALE WSZYSTKIE SA MIEKKIE TO CHYBA MOZNA PRZEKAZAĆ BO DAWNIEJ W QUICKSTACIE BYŁY Z OSTRZEŻENIAMI POKAZANE I TEZ SIĘ WYSYŁAŁO
Też mam miękkie walidacje. Z działu technicznego Infor taką dostałam odp:
"sprawa na dzień dzisiejszy kształtuje się w ten sposób
te błędy prawdopodobnie są wynikiem błędnych walidacji w CAS
otrzymaliśmy w dniu wczorajszym informację od firmy Sygnity"