zbycie udziałów w spółce - czy utrata - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 mar 2015, 13:37

Mąż wnioskodawczyni był wspólnikiem w spółce cywilnej. w 2014 roku wystąpił ze spółki i zbył udziały. Spółka nadal funkcjonuje a rzeczony Pan podjął własna działalność, którą zawieszał. Obecnie działalność odwieszona. Mam pytanie czo sądzicie - czy można w świetle obowiązujących przepisów i orzecznictwa sądowoadministracyjnego dokonać utraty dochodów z tytułu zbytych udziałów.
MOPS Chmiel

Napisano: 03 mar 2015, 13:40

a na jakiej podstawie chciałbyś to utracić?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2015, 13:47

zawsze ciekawią odpowiedzi w formie pytania :D. Nie chciał bym utracić. Pytam o opinie i ewentualne orzecznictwo w niniejszej sprawie. W zamkniętym katalogu utrat dochodu nie ma zbycia udziałów ale znając juz co nieco rozległe orzecznictwo w zakresie procedury utraty dochodów na gruncie świadczeń rodzinnych - nic mnie juz nie zdziwi. Będzie odwołanie - więc stąd moje pytanie. A tak abstrahując od mojego pytania widzę, że niejaki Elmer stał się "bożyszczem" na tym forum. :D.
Czy jeszcze jakieś inne sugestie w tej sprawie.
MOPS Chmiel

Napisano: 03 mar 2015, 14:11

MOPS Chmiel pisze:zawsze ciekawią odpowiedzi w formie pytania :D. Nie chciał bym utracić. Pytam o opinie i ewentualne orzecznictwo w niniejszej sprawie. W zamkniętym katalogu utrat dochodu nie ma zbycia udziałów ale znając juz co nieco rozległe orzecznictwo w zakresie procedury utraty dochodów na gruncie świadczeń rodzinnych - nic mnie juz nie zdziwi. Będzie odwołanie - więc stąd moje pytanie. A tak abstrahując od mojego pytania widzę, że niejaki Elmer stał się "bożyszczem" na tym forum. :D.
Czy jeszcze jakieś inne sugestie w tej sprawie.
Katalog utraty ma charakter zamknięty i nie usiłowałbym go rozszerzać.
Daj odmowę, dobrze uzasadnij. Jak klient roszczeniowy, może przyczynisz się do rozwoju orzecznictwa w tej materii.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2015, 14:43

zawsze mnie ciekawi bezmózgowie i choćby brak umiejętności czytania - przeczytaj sobie - jeśli potrafisz- katalog okoliczności uznawanych w ustawie o śr za utratę dochodu (naprawdę nie jest to długi katalog) to może się dowiesz co jest utratą dochodu.
mgopss

Napisano: 03 mar 2015, 14:49

proszę nie karmić trolla, ma wrażliwy żołądek.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x