ZC - ostrzeżenie

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
~ja

ZC - ostrzeżenie

Post autor: ~ja »

Data opisu sytuacji nie może być wcześniejsza niż data wcześniejsza o pół roku od pierwszego dnia kwartału, za który przesyłamy dane w zbiorze centralnym - dotyczy wywiad 02/01/2013... \"przypięty\" do decyzji na posiłki ze stycznia (świadczenia styczen-czerwiec)... potem rodzina nie korzystała z pomocy... kolejny wywiad 04/10/2013... decyzja z października na swiadczenia od października do grudnia... tez posiłki...
i o co tu chodzi??? <mysli>
~Tomek

Re: ZC - ostrzeżenie

Post autor: ~Tomek »

Pytanie kiedy te świadczenia styczeń-czerwiec były wypłacone, bo dla zbioru centralnego liczy się faktyczna data wypłaty i na jej podstawie wypłata trafia do zbioru.
pozdrawiam
~ja

to nie była wyplata a rozliczenie faktury
~Tomek

No to trzeba sprawdzić jaka była data realizacji - zobaczysz to na oknie świadczeń rozliczanych tą fakturą.
~ja

data rozliczenia 01/06/2013
~Tomek

No to jeśli tak jest, to nie ta decyzja jest powodem. Musisz zobaczyć z której decyzji wypłaty lub rozliczenia były w czwartym kwartale.
~ja

były tylko dwie decyzje... ta ze stycznia... ostatnia realizacja czerwiec... i druga z pażdziernika... realizacja pażdziernik - grudzień
~a

Post autor: ~a »

tu chodzi tylko o to, żeby co pół roku był wywiad (u ciebie jest przerwa 10 m-cy) - nie wiem po co komu zawracają tym gitarę. Dlaczego jak rodzina nie korzysta z pomocy to ja mam wprowadzać fikcyjne wywiady?
~ja

no własnie... nie bede robic fikcyjnego wywiadu... a co pół roku nie był bo rodzina nie korzystała z pomocy
~Tomek

Na pewno nie trzeba robić fikcyjnego wywiadu. Jeszcze raz proszę sprawdzić, gdyż z tego co piszesz, nie powinno być tego komunikatu jeśli faktycznie było tak z realizacjami. Może były jeszcze inne decyzje a może sprawa dotyczy wniosku, np. że do wniosku z października dołączono wywiad ze stycznia, zamiast ten z paździerkina?
ODPOWIEDZ