ZC - ostrzeżenie
ZC - ostrzeżenie
Data opisu sytuacji nie może być wcześniejsza niż data wcześniejsza o pół roku od pierwszego dnia kwartału, za który przesyłamy dane w zbiorze centralnym - dotyczy wywiad 02/01/2013... \"przypięty\" do decyzji na posiłki ze stycznia (świadczenia styczen-czerwiec)... potem rodzina nie korzystała z pomocy... kolejny wywiad 04/10/2013... decyzja z października na swiadczenia od października do grudnia... tez posiłki...
i o co tu chodzi??? <mysli>
i o co tu chodzi??? <mysli>
Re: ZC - ostrzeżenie
Pytanie kiedy te świadczenia styczeń-czerwiec były wypłacone, bo dla zbioru centralnego liczy się faktyczna data wypłaty i na jej podstawie wypłata trafia do zbioru.
pozdrawiam
pozdrawiam
No to trzeba sprawdzić jaka była data realizacji - zobaczysz to na oknie świadczeń rozliczanych tą fakturą.
No to jeśli tak jest, to nie ta decyzja jest powodem. Musisz zobaczyć z której decyzji wypłaty lub rozliczenia były w czwartym kwartale.
były tylko dwie decyzje... ta ze stycznia... ostatnia realizacja czerwiec... i druga z pażdziernika... realizacja pażdziernik - grudzień
tu chodzi tylko o to, żeby co pół roku był wywiad (u ciebie jest przerwa 10 m-cy) - nie wiem po co komu zawracają tym gitarę. Dlaczego jak rodzina nie korzysta z pomocy to ja mam wprowadzać fikcyjne wywiady?
no własnie... nie bede robic fikcyjnego wywiadu... a co pół roku nie był bo rodzina nie korzystała z pomocy
Na pewno nie trzeba robić fikcyjnego wywiadu. Jeszcze raz proszę sprawdzić, gdyż z tego co piszesz, nie powinno być tego komunikatu jeśli faktycznie było tak z realizacjami. Może były jeszcze inne decyzje a może sprawa dotyczy wniosku, np. że do wniosku z października dołączono wywiad ze stycznia, zamiast ten z paździerkina?
Oprócz ZC - ostrzeżenie - Oprogramowanie przeczytaj również:
decyzje dot. posiłku
duplikat osoby - pomost std
kwalifikacja wniosku
Problem z nazwami rodzin
MPiPS-05
Dowóz posiłku- do Pana Tomka
Jak dodaś asystenta do pomost std
Błędy w ZC
POMOCY-200 zł-SYGNITY
Autonumeracja
Wyszukiwanie przy sprawozdaniu- co jest nie tak