ZDO A KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 6    [ Posty: 54 ]

Napisano: 25 cze 2015, 7:27

jesli nie sprawi problemu to poproszę na [email protected]
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2015, 8:42

i ja poproszę to pismo na [email protected]
Edyt

Napisano: 26 cze 2015, 14:30

Kogo tam zatrudniają w tych OPS-ach?
Gość

Napisano: 29 cze 2015, 10:41

123456 mozesz przesłac takie pismo bo tez chce miec to na papierze że mamy opłacac wstecz bardzo proszę moze być na maila as_paul @wp.pl bardzo proszę i dziekuję.
ela 86

Napisano: 08 lip 2015, 14:14

jeśli ma ktoś to pismo to ja też poproszę [email protected].

Mam właśnie taki przypadek, że nie wiem co zrobić z tymi składkami. KRUS wstrzymał ubezpieczenie od sierpnia 2014. I co ja mam dalej zrobić? Wyrównać od sierpnia wszystkie składki?
Edyt

Napisano: 09 lip 2015, 11:11

ja również proszę, bardzo [email protected]
Bk
Ewasjana
Podinspektor
Od: 24 mar 2015, 11:00
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 09 lip 2015, 15:03

Ja też proszę [email protected]
agata29

Napisano: 07 wrz 2015, 14:01

No i też mam Panią z decyzją wsteczną z KRUS. bardzo proszę o to pismo [email protected] :|
NINA1233

Napisano: 08 wrz 2015, 11:19

ja też poproszę [email protected]
Dziękuję
aniase

Napisano: 08 wrz 2015, 15:10

Zapamiętajcie raz na zawsze niektórzy niedouczeni pracownicy OPS. ZUS zawsze ma pierwszeństwo przed KRUS. Jeżeli rolnik składa wniosek np. o ZDO , Waszym obowiązkiem jest ubezpieczenie go w ZUS. Oczywiście jeżeli nie ma 25 lat składkowych. To czy On jest ubezpieczony w KRUS nie ma tu większego ani mniejszego znaczenia. Rolnik w KRUS opłaca składki z własnej kieszeni. Ubezpieczenie w tym samym okresie w obu instytucjach wcześniej lub później wyjdzie na jaw i okres ubezpieczenia z KRUS nigdy nie zostanie zaliczony w tym przypadku w ZUS. Co najwyżej rolnik dostanie wpłaconą kasę do KRUS z powrotem. Bez odsetek. Możliwości odwrotnej polskie prawo nie przewiduje. To jest problem rolnika nie pracownika OPS. Jak rolnik chce lokować co kwartał pieniądze na lokacie bez procentu, jego sprawa. Są różni ludzie, o różnych zachciankach.
P.S.Tak wygląda zagadnienie na dzisiaj. Są przygotowywane przez Rząd nowe rozwiązania w tym zakresie. Mogą wejść w życie jeszcze w tym roku, ale nie muszą.
Gość

Strona 5 z 6    [ Posty: 54 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x