zdo a sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 28 maja 2014, 13:17

ostatnia aktualizacja z sygnity to jeden wielki koszmar, nic nie wylicza. I jak mozemy robić dwie decyzje na jeden wniosek?
monika pyta

Napisano: 28 maja 2014, 13:25

Robiłam decyzję dla osoby gdzie niepełnosprawny zmarł we wrześniu i mi nie szła.
Napisałam do Sygnity jak zrobić decyzję w przypadku śmierci niepełnosprawnego to odpisali, że z automatu można zrobić decyzję na którtszy okres tylko w przypadku krótszego okresu orzeczenia więc wykombinowałam, że we wniosku wstawiłam koniec orzeczenia taki jak data zgonu i dało dobrze świadczenie. Odsetki wstawiłam "od i do" datę zgonu też policzyło dobrze. Nie wiem jak składki bo ta decyzja była bez składek.
Jeżeli chodzi o przerwy w świadczeniu to Sygnity napisało mi, że we wniosku jest dodany dokument " Informacja o podjęciu zatrudnienia" i tam podaje się datę podjęcia pracy wtedy świadczenie da do tej daty - tego nie robiłam, ale nie podoba mi się to, ponieważ mam sprawy gdzie muszę dać ZDO 1 lipiec 2013 do 31 sierpnia 2013r. i od 1 lutego 2014 do nadal.
konik

Napisano: 28 maja 2014, 14:49

To jakiś koszmar wprowadziłam decyzję ręcznie bo miałam osobę która zmarła w marcu a dopiero dzisiaj zobaczyłam ze jest mozliwośc zaznaczenia, ale zrobiłam sobie próbną liste wypłat aby zobaczyc czy wszystkie kwoty sie zgadzają i pojawił sie kolejny problem bo składki społeczne w planie wypłat sa inne niż w tym co mi wygenerowało na liście wypłat i nie wiem dlaczego nie zgadza mi sie o ponad 200 zł i nie wiem skąd ta kwota sie wzięła. :shock:
Magda..

Napisano: 28 maja 2014, 15:00

ze skladkami mamy ten sam problem,

konik dzieki za podpowiedz - dobrze mi policzylo ale odsetki musialam wprowadzic recznie
gopsosk

Napisano: 28 maja 2014, 15:17

szukam we wniosku gdzie zaznaczyć informację o podjęciu zatrudnienia i za nic nie widzę gdzie tego szukać
wiosna1

Napisano: 29 maja 2014, 9:56

czy macie już odpowiedź jak wprowadzać te odsetki do systemu
iwona32

Napisano: 29 maja 2014, 10:19

odesetki mozna zmodyfikować odsetki modyfikuj i tam gdzie jest takie okienko kwota świadczenia miesięcznie to mozna wpisać taka kwoę odsetek jak wychodzi ale oczywiście samemu nalezy przeliczyć i od nowa plan wypłat i przyjmuje tylko gożej jest ze składkami bo w planie wypłat są dobre składki a na liście wypłat od 800 zł.
carina

Napisano: 29 maja 2014, 10:53

A mi liczy 277,62 zł. odsetek. Pomóżcie, proszę!
odsetki

Napisano: 29 maja 2014, 11:02

wiosna1 pisze:szukam we wniosku gdzie zaznaczyć informację o podjęciu zatrudnienia i za nic nie widzę gdzie tego szukać
Zakładka "Pozostałe dane/dokumenty/załączniki"
Pole "Dokumenty" na dole po prawej stronie.
Klikamy "Dodaj" i wybieramy "Informacja o podjęciu zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej oraz dacie podjęcia tej pracy" i wprowadzamy datę podjęcia "pracy"
tp
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 kwie 2013, 16:41
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x