ZDO JAK PISZECIE OD 01.07.2013 R. NA STAŁE???? - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 11 cze 2014, 15:25

po to aby strona mogła sobie samemu sprawdzić odsetki (polecam zarzuty WSA do decyzji dłużników w tym zakresie).
tłumaczenie bez sensu :D
identyczna sytuacja była z decyzjami dłużnika. Na słowo nam miał wierzyć ile ma odsetek. Do czasu uwalenia decyzji w SKO. Aby tego uniknąć praktycznie harmonogram ma w decyzji. Czy bez sensu? I tak tego nie rozumie, ale taki jest wymóg.
po to aby wiedzieć od jakich kwot należy ubezpieczać społecznie i zdrowotnie.
bez sensu .. o ubezpieczeniach nie piszemy na decyzji i jest oddzielna lista płac .. jak pracownik może nie wiedzieć od jakiej kwoty odprowadzić składkę :shock:
decyzja nie jest dla pracownika. Decyzja jest dla strony. Wypadałoby ja poinformować jak jest ubezpieczana i od jakich kwot.

Po to aby wiedzieć jaka kwota przysługuje za wyrównanie a jak na bieżąco.
stronę i tak interesuje kwota do wypłaty :D
Nie wnikam

z resztą ja mam decyzję klepniętą przez radczynię i już nie będę zmieniać :D
Ja też
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 15:27

Wypadałoby ja poinformować jak jest ubezpieczana i od jakich kwot. stronę to możesz poinformować, że jest ubezpieczona i tyle :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 16:01

skoro ustawa stanowi, że przysługuje w okresie to nie dyskutuje z tym... przyznaję w okresie, to że maj dzielony to pestka... w takim razie ja odsyłam do ogromnej ilości orzeczeń SKO i WSA, gdzie jednoznacznie wskazuje się że świadczenia należy przyznawać na okres zasiłkowy a zakresem przedmiotowym decyzji musi zostać objęty cały ten okres.... inaczej rozstrzygnięcie nie pełne......

z resztą co tu więcej pisać..... jutro zamieszczę na stronie szablon decyzji mojego autorstwa.. może będzie pomocny a jak nie to do kosza z nim....
Rajski

Napisano: 11 cze 2014, 16:04

Kogo tam zatrudniają w tych OPS ?
Gość

Napisano: 11 cze 2014, 17:10

takiego głąba jak Gość
...

Napisano: 11 cze 2014, 17:28

jak kogo... pracowników socjalnych, ludzi po administracji... ludzi po znajomości z zawodem syn, córka, kuzyn, teść...

ludzie nie ma się co dziwić osobom zatrudnionym w świadczeniach... pracuje już w ośrodku prawie 5 lat... wszystkiemu winne są te gnioty z MPiPS, którzy myślą, że OPS znajduje się na Wall Street, gdzie jest sztab prawników i wróżbitów, którzy odczytają ich piekielne myśli...
Rajski

Napisano: 11 cze 2014, 20:23

... pisze:takiego głąba jak Gość
Ale ten "głąb" zawsze przedstawiał jedno stanowisko. Przeczytał ustawę i ją stosował, a nie wprowadzał swojego widzimisię , tak jak to czynili niektórzy. I rację przyznano ostatecznie "głąbowi" , a nie "...", "Iks" "kronos79" itp.
Moja rola na tym forum skończyła się , nieuki . Pozdrawiam i żegnam .
Gość

Napisano: 12 cze 2014, 7:32

A Wy wszyscy jak zawsze się kłócicie :(
Dajcie sobie spokój i wiedzcie że każdy ma swoje racje.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 12 cze 2014, 7:33

a kto ci przyznał tę rację? Koleżanka z piaskownicy?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 7:53

heiland pisze:A Wy wszyscy jak zawsze się kłócicie :(
Dajcie sobie spokój i wiedzcie że każdy ma swoje racje.
jeden się wyspał i pokojowo do świata nastawiony :D
Elmer pisze:a kto ci przyznał tę rację? Koleżanka z piaskownicy?
drugi nie do końca :D
Elmer, abstynencja cie wykańcza ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 4 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x