ZDO ODMOWNA A SKO POMOCY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 wrz 2014, 20:34

Witam wszystkich mam ogromny problem nie wiem jak go rozwiazać a mianowicie PANI x ZŁOŻYŁA wniosek na św. pielęgnacyjne na męża w 2012 r. wydałam decyzję odmowną odwołała się do SKO i SKO przyznał do 2015- 05-15 pobierał do końca czerwca 2013r związku ze zmianą ustawy wygaśniecie od lipca tera Po noej nowelizacji złożyła ponownie na ZDO wydałam znowu decyzję odmowna bo tak mówili na szkoleniu ( jak SKO przyznało to na nowo decyzja i niech się odwołują) Odwołała się kobieta i SKO uchyliło moją decyzję i kobiecie przyznali do maja 2015r.moja kierowniczka każde mi się odwoływac od tej decyzji do Sądu Administracyjnego PROSZE POMÓZCIE CZY JA NAPRAWDĘ ŹLE ZROBIŁAM CO MAM ZROBIĆ
wrzos101

Napisano: 27 wrz 2014, 22:49

wrzos101 pisze:Po noej nowelizacji złożyła ponownie na ZDO wydałam znowu decyzję odmowna bo tak mówili na szkoleniu ( jak SKO przyznało to na nowo decyzja i niech się odwołują)
Napisz więcej o tych szkoleniach i wydawaniu decyzji odmownych to dosyć interesujący temat.
Proszę opisz dokładnie komu, co i dlaczego kazali robić ?
Będziemy wszyscy bardziej zorientowani.
ciekawy

Napisano: 28 wrz 2014, 0:45

wrzos101 pisze:moja kierowniczka każde mi się odwoływac od tej decyzji do Sądu Administracyjnego
Nie masz prawa do odwołania - nie jesteś stroną. Postępowanie toczy się w tej chwili między organem II instancji a wnioskodawcą, to strona może skarżyć decyzję SKO do sądu, nie organ I instancji. Jeśli kierowniczka twierdzi, że decyzja jest wydana z rażącym naruszeniem prawa powinna zawiadomić prokuraturę - innej drogi nie ma. Swoją drogą, wyjątkowo zacietrzewiona sztuka, skąd się biorą takie?
wrzos101 pisze:CZY JA NAPRAWDĘ ŹLE ZROBIŁAM CO MAM ZROBIĆ
No źle, powinnaś przyznać od razu, sprawę miałaś załatwioną wcześniej prawomocnym orzeczeniem SKO, stan faktyczny nie uległ zmianie, prawny również - przesłanek do odmowy nie było.
wrzos101 pisze:bo tak mówili na szkoleniu
Bosz... powiedz jeszcze, że za to płaciliście?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2014, 10:05

Dobrze przeprowadziłaś postępowanie, to nie ważne że wcześniej SKO przyznało świadczenie , które z dniem 30 czerwca zostało wstrzymane. Odmawiając zasiłku wydawałaś już decyzję na podstawie min. przepisów zawartych w nowej ustawie o zasiłkach dla opiekunów. Także nic nie ma do zarzucenia ,SKO przyznało zasiłek dla opiekuna i należy realizować tę decyzję i wypłacać. Kierownik niech się lepiej nie ośmiesza podważając decycję II organu bo tylko strona ma prawo się odwoływać.
mk-a

Napisano: 29 wrz 2014, 10:32

mk-a pisze:Odmawiając zasiłku wydawałaś już decyzję na podstawie min. przepisów zawartych w nowej ustawie o zasiłkach dla opiekunów.
Które odsyłały do UŚR w brzmieniu na dzień 30.12.2012, na podstawie których SKO wcześniej przyznało świadczenie. ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x