Napisz więcej o tych szkoleniach i wydawaniu decyzji odmownych to dosyć interesujący temat.wrzos101 pisze:Po noej nowelizacji złożyła ponownie na ZDO wydałam znowu decyzję odmowna bo tak mówili na szkoleniu ( jak SKO przyznało to na nowo decyzja i niech się odwołują)
Nie masz prawa do odwołania - nie jesteś stroną. Postępowanie toczy się w tej chwili między organem II instancji a wnioskodawcą, to strona może skarżyć decyzję SKO do sądu, nie organ I instancji. Jeśli kierowniczka twierdzi, że decyzja jest wydana z rażącym naruszeniem prawa powinna zawiadomić prokuraturę - innej drogi nie ma. Swoją drogą, wyjątkowo zacietrzewiona sztuka, skąd się biorą takie?wrzos101 pisze:moja kierowniczka każde mi się odwoływac od tej decyzji do Sądu Administracyjnego
No źle, powinnaś przyznać od razu, sprawę miałaś załatwioną wcześniej prawomocnym orzeczeniem SKO, stan faktyczny nie uległ zmianie, prawny również - przesłanek do odmowy nie było.wrzos101 pisze:CZY JA NAPRAWDĘ ŹLE ZROBIŁAM CO MAM ZROBIĆ
Bosz... powiedz jeszcze, że za to płaciliście?wrzos101 pisze:bo tak mówili na szkoleniu
Które odsyłały do UŚR w brzmieniu na dzień 30.12.2012, na podstawie których SKO wcześniej przyznało świadczenie.mk-a pisze:Odmawiając zasiłku wydawałaś już decyzję na podstawie min. przepisów zawartych w nowej ustawie o zasiłkach dla opiekunów.