ZDO wyrównanie a brak opieki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 cze 2014, 9:00

Córka składa na ZDO na matkę na okres od 01.07.2013 do 30.04.2014 - tak wnioskuje, przed wydaniem decyzji był donos , ze w tym czasie opieki nie było, odebraliśmy oświadczenie i zrobiliśmy wywiad środowiskowy z wnioskodawczynią która uparcie twierdzi, że się opiekowała matką , matka natomiast na oświadczeniu zaprzeczyła , że była jakakolwiek opieka nad Nią .
Moim zdaniem, odmowa
CZy dobrze myślę ??
Michałł

Napisano: 26 cze 2014, 9:07

a na co choruje matka, może ma chorobę Alzheimera i mówi to co chce?
Kati@

Napisano: 26 cze 2014, 9:15

Matka ma znaczny i tyle wiem, córka nie zgłasza żeby matka była ubezwłasnowolniona mam też na protokół oświadczenie byłego zięcia ze to On sprawował opiekę- taki ,, donosik " ale ta matka starsza i co prawda może mieć Alzheimera
Co mogę tu jeszcze zrobić ??
Michałł

Napisano: 26 cze 2014, 9:40

trzeba dokładnie się rozeznać, miałam przypadek ojca, który chodził po wszystkich możliwych instytucjach, że córka się nim nie opiekuje, że nie daje mu jeść a gdy zaproponowaliśmy mu obiady i opiekunkę i opłaty jakie będzie musiał ponieść od razu zmienił zdanie, że córka jest ok, jest wspaniała, bardzo się o niego troszczy i sam zachwyt - czyli trzeba trochę dystansu do tego co mówią chorzy
Kati@

Napisano: 26 cze 2014, 10:18

to się zgadza ale z drugiej strony jak można przyznać jak jest w aktach oświadczenie chorej , ze nie było opieki - nie wiem trudna sprawa odmowie chyba i najwyżej niech się odwoluje do sko
Michałł

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x