otóż toaganiok1972 pisze:Więc zabieranie dodatku przyznanego na dzieci 5-letnie, które rozpoczną roczne przygotowanie przedszkolne jest chyba niezgodne z prawem?
otóż toaganiok1972 pisze:Więc zabieranie dodatku przyznanego na dzieci 5-letnie, które rozpoczną roczne przygotowanie przedszkolne jest chyba niezgodne z prawem?
Czyli waszym zdnaiem (ekspertów od prawa oswiatowego) dziecko 3 letnie albo 4 letnie moze odbyc roczne przygotowanie przedszkolne? HMM ciekawe. ja dodzowniłam sie do MENu to potwierdzili to co pisałam wczesniej. No ale moze wy iecie lepiejss pisze:otóż toaganiok1972 pisze:Więc zabieranie dodatku przyznanego na dzieci 5-letnie, które rozpoczną roczne przygotowanie przedszkolne jest chyba niezgodne z prawem?
Weż Ty się nie kompromituj - gdzie masz w art.14 ustawy o oświacie napisane, że 5-latek nie może odbyć rocznego przygotowania? To na jakiej podstawie w tym roku szkolnym 5-latkowie rozpoczną zerówkę? "Jak wół" to jest napisane, że 6-latek musi odbyć takie przygotowanie, a nie, że 5-latek i młodszy nie może. Jeśli rodzic będzie chciał i uzyska opinię poradni, to chyba może.malix pisze:Napisali wam w komunikacie stan prawny w tej sprawie, ktory powinniście znac de facto, przestancie sie kompromitowac bzdurami ze 5 latek moze odbywac roczne przygotowanie przedszkolne, bo jak wół napisane jest w art. 14 ust. 3 ustawy o systemie oświaty, że nie moze - mam na mysli oczywiscie stan prawny na dzien 1.09.16r.
Toz to dokłądnie to samo co 4 latek przed tą zmianą - zaden 4 latek nie odbywał rocznego przygotowania przedszkolengo nie nie przysługiwał dodatek na 4 latka. Jak ktos przyznawal to gratuluję "kompetencji i kwalifikacji"
Podsumuje - nie kompromitujcie się bzdurami bo to swiadczy o tym ze relizując swiadczenia na grube miliony podstawowych przepisów nie znacie