Zespół Interdyscyplinarny-zaświadczenia - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 17 maja 2012, 17:27

Nalezy wydawać zaświadczenia - obliguje nas do tego KPA art. 217. Nie ma żadnych podstaw aby odmówić jego wydania.
~Zośka

Napisano: 18 maja 2012, 9:07

Wydajemy jakiekolwiek dokumenty jedynie na potrzeby sądu i prokuratury, ewentualnie dla innego ZI.
~Aga

Napisano: 20 maja 2012, 9:58

Nie należy wydawać żadnego zaświadczenia. Art. 217 KPA (wskazany powyżej) nakłada taki obowiązek na organy administracji publicznej. ZI nie jest takim organem.
~jolka

Napisano: 07 mar 2013, 10:45

Czy ktoś jest już po kontroli zespołu interdyscyplinarnego? interesuje mnie województwo śląskie
~Gocha

Napisano: 07 mar 2013, 17:21

KPA Zośka to nas obliguje w postępowaniu administracyjnym - a procedura NK takim nie jest.
~anna

Napisano: 08 mar 2013, 9:37

Nie należy wydawać zaświadczeń- jeśli sąd będzie chciał to zwróci sie z pismem do ZI czytajcie komentarz WRONY
~???//

Napisano: 08 mar 2013, 14:56

ja tam wydaje tylko warunek jest taki,
1. że zaświadczenie jest kierowane do ofiary
2. nie zawiera żadnych danych osobowych mogących wskazać na to kim jest sprawca
3. pisze nie, ze osoba jest ofiara przemocy tylko że prowadzona jest NK w której istnieje podejrzenie że może być ofiara przemocy. Wydaje mi sie, ze takie zaświadczenie jest bezpieczne bo ciężko je wykozystać w sądzie jako konkretny dowód a zawsze moze wtedy pomóc bo sąd sie szybciej do nas zgłosi o informacje.
~nowy

Napisano: 09 mar 2013, 22:38

u nas też się wydaje, info, że w dn.. uruchomiono procedurę NK, i zaświadczenie wydano na prośbę osoby zainteresowanej.
~Matra

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x