zgłoszenie o spozywaniu alkoholu w obrębie sklepu - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 lip 2015, 13:05

Otrzymaliśmy pisemne zgłoszenie o spożywaniu alkoholu w obrębie sklepu. Czy zawiadamiamy właściciela sklepu o kontroli? W ciągu ilu dni powinniśmy tam pojechać?
sekrtarz GKRPA

Napisano: 20 lip 2015, 21:08

1.Co to jest obręb sklepu?
2 Jaki przepis zabrania spożywania alkoholu w obrębie sklepu?
e-mil

Napisano: 22 lip 2015, 9:05

Art. 43 ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi:

1. Kto sprzedaje lub podaje napoje alkoholowe w wypadkach, kiedy jest to zabronione, albo bez wymaganego zezwolenia lub wbrew jego warunkom, podlega grzywnie.
2. Tej samej karze podlega kierownik zakładu handlowego lub gastronomicznego, który nie dopełnia obowiązku nadzoru i przez to dopuszcza do popełnienia w tym zakładzie przestępstwa określonego w ust. 1.
3. W razie popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 albo 2 można orzec przepadek napojów alkoholowych, chociażby nie były własnością sprawcy, można także orzec zakaz prowadzenia działalności gospodarczej polegającej na sprzedaży lub podawaniu napojów alkoholowych.
4. Orzekanie w sprawach o przestępstwa określone w ust. 1 i 2 następuje na podstawie przepisów o postępowaniu karnym.
xp1

Napisano: 22 lip 2015, 14:47

xp1 wkleił art. 43 ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi tylko po co?
e-mil

Napisano: 23 lip 2015, 8:50

to była odpowiedz na twoje pytanie, czyżbyś zapomniał o co pytałeś?
xp1

Napisano: 23 lip 2015, 12:21

Pewnie ja niekumaty jestem i dlatego nie rozumiem na które pytanie padła odpowiedź.
Moje pytania były prowokacją mającą na celu uświadomienie "sekretarzowi GKRPA" ,aby nie posługiwał się prawem z plastikowych tabliczek sprzedawanych po 5 zł. tylko ustawą, w której nie występuje pojęcie obręb sklepu.Natomiast jak tak chce stosować prawo (będzie kontrolował) samemu go nie rozumiejąc to może dla przykładu nich na początek zastrzeli właściciela sklepu.
e mil

Napisano: 23 lip 2015, 14:35

W moim mieście jeden z lokatorów mieszkających na 2gim piętrze napisał skargę, że bar z parteru jest za głośny i musieli go zamknąć.
Iwan
Praktykant
Od: 17 lip 2015, 9:43
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x