zgoda na wykorzystanie wizerunku - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 sty 2011, 15:37

Czy w DPS macie oświadzcenia mieszkańców o wyrażeniu zgody na wykorzystywanie ich wizerunku ( zdjęcia np umieszczane w kronice domu ? Jak macie tą spawę rozwiązaną , a może nie musi być takiej zgody
~klara

Napisano: 06 sty 2011, 17:26

czy ktoś może się podzielić swoim doświadczeniem , rozwiązaniem w tej sprawie?
~klara

Napisano: 11 sty 2011, 10:21

my mamy
~basia3k

Napisano: 12 sty 2011, 12:01

do basi 3k jak wygląda to oświadczenie możesz napisać , czy to jest tylko wyłączie oświadzcenie na wykorzystywanie wizerunku , czy ogólnie o ochronie danych osobowych ?
~klara

Napisano: 12 sty 2011, 15:30

ZEZWOLENIE NA ROZPOWSZECHNIANIE WIZERUNKU

______________, dnia ___________ 20___ roku

Ja, niżej podpisany/-a ……………………………………………………….

PESEL

Zam.
Zam. w DPS ... w ... ul. .........,
na podstawie art. 81 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r (t.j. Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631 z późn zm.) wyrażam zgodę na nieodpłatne utrwalenie mojego wizerunku, w formie fotografii analogowej i cyfrowej, w ramach sesji fotograficznych przeprowadzonej przez przedstawiciela Domu (dalej Fotograf).
Nadto wyrażam nieodpłatną zgodę, na rozpowszechnianie przez Fotografa wizerunku mojej osoby, w formie fotografii analogowej i cyfrowej bez ograniczeń terytorialnych i czasowych za pośrednictwem dowolnego medium.
Przeniesienie niniejszego zezwolenia na osobę trzecią nie wymaga mojej uprzedniej zgody na taką czynność.

Napisano: 12 sty 2011, 15:35

dla pracowników też podobne oświadczenie.

Uwaga praktyczna.
każdy nowoprzyjęty pracownik czy Mieszkaniec podpisuje ciurkiem wszystkie podsunięte dokumenty.
A już nastepnego dnia może to być trudne do osiągnięcia.
pozdrawiam.
~jan

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x