Czy w DPS macie oświadzcenia mieszkańców o wyrażeniu zgody na wykorzystywanie ich wizerunku ( zdjęcia np umieszczane w kronice domu ? Jak macie tą spawę rozwiązaną , a może nie musi być takiej zgody
do basi 3k jak wygląda to oświadczenie możesz napisać , czy to jest tylko wyłączie oświadzcenie na wykorzystywanie wizerunku , czy ogólnie o ochronie danych osobowych ?
Zam.
Zam. w DPS ... w ... ul. .........,
na podstawie art. 81 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r (t.j. Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631 z późn zm.) wyrażam zgodę na nieodpłatne utrwalenie mojego wizerunku, w formie fotografii analogowej i cyfrowej, w ramach sesji fotograficznych przeprowadzonej przez przedstawiciela Domu (dalej Fotograf).
Nadto wyrażam nieodpłatną zgodę, na rozpowszechnianie przez Fotografa wizerunku mojej osoby, w formie fotografii analogowej i cyfrowej bez ograniczeń terytorialnych i czasowych za pośrednictwem dowolnego medium.
Przeniesienie niniejszego zezwolenia na osobę trzecią nie wymaga mojej uprzedniej zgody na taką czynność.
Uwaga praktyczna.
każdy nowoprzyjęty pracownik czy Mieszkaniec podpisuje ciurkiem wszystkie podsunięte dokumenty.
A już nastepnego dnia może to być trudne do osiągnięcia.
pozdrawiam.