Zgodność- zbiór centralny
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zgodność- zbiór centralny
Księgowość podała mi kwotę wydatków. Różnica między mną (pomostem), a księgowością wynosi 3 zł. Wcześniej wynosiła 103 zł, ale znalazłam, że miałam źle wprowadzoną fakturę na dożywianie o te 100 zł skorygowałam. czemu jeśli różnica była 103 zł, to zgodność była 100 %, a teraz jak różnicą jest tylko 3 zł to zgodność jest 99 %.
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Re: Zgodność- zbiór centralny
Która zgodność: kwartalna czy narastająca??
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przy generowaniu zbioru centralnego wprowadzam w rubryce kwartał III wydatki podane z księgowości- tak jak jest tam napisane nienarastająco, czyli kwartalnie, tj. podaję wydatki tylko za kwartał, w tym wypadku III-ci. Jest różnica 3 zł, a zgodność \"tylko\" 99 %, a nie 100 % 

Wg wymagań MPiPS zgodność jest zaokrąglana w dół, a więc każdy ułamek choćby 99,99 będzie ucięty do 99%
- social worker
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Z dawnych szkoleń pamiętam coś o tym, że pewna część świadczeń np. dożywianie wykazywana jest z zbiorze z planu a nie realizacji. Zbiory u nas wyglądają więc mniej więcej tak: I kw. 102%, II kw. 98% III kw. 101% IV kw. 99% Czy się nie mylę i jak mam wytłumaczyć księgowej aby wykazywała prawidłowo wartość świadczeń?
Pomyliło Ci się ze sprawozdaniami. Zbiór centralny jest tylko z wykonania, a nie z planów.
Podepnę się pod temat 
W ZC wartość świadczeń wprowadzana ręcznie (narastająco) wartość brana od księgowej, co w to wchodzi dokładnie dla pewności?

W ZC wartość świadczeń wprowadzana ręcznie (narastająco) wartość brana od księgowej, co w to wchodzi dokładnie dla pewności?
Ale to chyba pytanie do Twojej Księgowej?
My możemy napisać co najwyżej co wchodzi do zbioru: wszystkie wypłaty potwierdzone w danym kwartale (data potwierdzenia wypłaty lub realizacji ma znaczenie), bez refundacji ani zwrotów, a dla DPSów tylko kwota gminy, bez odpłatności osób umieszczonych i zobowiązanych.
pozdrawiam
My możemy napisać co najwyżej co wchodzi do zbioru: wszystkie wypłaty potwierdzone w danym kwartale (data potwierdzenia wypłaty lub realizacji ma znaczenie), bez refundacji ani zwrotów, a dla DPSów tylko kwota gminy, bez odpłatności osób umieszczonych i zobowiązanych.
pozdrawiam
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Oprócz Zgodność- zbiór centralny - Oprogramowanie przeczytaj również:
terminalne mobilne ??
Korekta sprawozdania i zbiorów ?
pomocy aktualizacja
aktualizacja
sprawozdanie pomocy
pytanie